Beleef dementie met een VR-bril

Beleef dementie met een VR-bril

Op donderdag 14 maart van 10.00 tot 12.00 uur komen de VR-brillen weer naar Riethoven. Dit is de tweede keer dat inwoners met een Virtual Reality-bril dementie kunnen ervaren.

Over de dementiebril

De dementiebril is ontwikkeld door Into D’mentia in samenwerking met het Trimbos Instituut. De Dementiebril bestaat uit een 360 graden simulatiefilm op een Virtual Reality-bril.

Wat beleef je?

De fase van ‘het verdwaalde ik’ staat dit keer centraal. Dit is een fase van dementie waarin thuis wonen misschien nog net kan, maar heden en verleden al door elkaar lopen, en je in de middag vaak niet meer weet wat er die ochtend is gebeurd. Tegelijk is dit ook de fase waarin de thuiszorg een grotere rol speelt.

Daarom beleef je in dit deel ook de spanningen die kunnen ontstaan tussen familie en thuiszorg. En dat allemaal vanuit het perspectief van de persoon om wie het eigenlijk draait: de persoon met dementie.

Iedereen kan deelnemen, ook de personen die de vorige keer hebben meegedaan. Aanmelden is noodzakelijk omdat er beperkte plaatsen zijn. Dit kan bij Lieneke Verspaandonk via 06 55 22 58 56.

14 maart 2024
10:00 - 12:00 uur
De Rietstek

Georganiseerd door: De Rietstek

Activiteit aanmelden

Organiseert u een activiteit/evenement/feest in Riethoven.
Dat kan op onze dorpsagenda vermeld worden.