Pronkwandeling

Ontdek Riethoven tijdens een van de pronkwandelingen!

In het mooie Riethoven vind je ontzettend veel bijzondere gebouwen, objecten en plekken. Daar zijn de Riethovenaren maar wat trots op! In samenwerking met gemeente Bergeijk hebben ze vier bijzondere wandelingen uitgestippeld langs deze pareltjes! Van historische monumenten en boerderijen tot aan kappelletjes en een prachtige school, van alles komt aan bod.

De vier verschillende routes starten vanaf dit punt, vanuit waar bisschop Rythovius de weg zal wijzen door middel van routebordjes. Bij verschillende objecten op de route staan bordjes met een QR-code. Als u deze scant met uw telefoon, krijgt u meer achtergrondinformatie over het object! Maar hieronder vindt u ook alle objecten terug.

logo meer riethoven

Extra informatie bij de routes

Wat kom je zoal tegen tijdens de pronkwandelingen?

Riethovenaren zijn maar wat druk met allerlei mooie en bijzondere initiatieven! Tijdens de verschillende pronkwandelingen kom je hier voorbeelden van tegen. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige vlindertuin of het waardige oorlogsmonument.

Maar ook vroeger was Riethoven een levendig dorp. De vele (monumentale) oude gebouwen zijn daar een mooie herinnering aan. Wanneer je op het dorpsplein staat en even rondkijkt kun je al een aantal van deze bijzondere gebouwen uit de geschiedenis aanschouwen!

De wandelroutes gaan niet alleen door het dorp, maar ook door de omliggende natuur van Riethoven, waarbij we je zelfs meenemen in de toekomstige initiatieven, zoals de vleermuizentoren.

 

De wandelroutes starten vanaf het Dorpsplein in Riethoven. Bij de kruising vind je een informatiebord met alle informatie voor een goed begin van de wandeling!