Burendag

Burendag

Gildestraat, Aan de schutsboom, Tonterstraat, Boshovensestraat, Heuvelweg en Schaiksedijk, Schoolstraat, Willibrodusstraat, Voorthof en Rijthof doen mee

In de Molenstraat en Hasselt is men nog zoekende naar mede organisatoren….je hoef het niet alleen te doen!

Burendag is een landelijk initiatief van het Oranje Fonds en Douwe Egberts.  Met deze dag willen we aandacht vragen voor het belang van verbinding in de buurt. Dit jaar wordt alweer de 18e editie van Burendag gehouden op zaterdag 23 en zondag 24 september.

Meedoen in de samenleving begint in je eigen buurt. Burendag is dan ook ontstaan vanuit de gedachte dat buurten gezelliger, socialer en veiliger worden als buren elkaar kennen. Door op Burendag een activiteit te organiseren, kunnen buren op een laagdrempelige manier met elkaar in contact komen. Het maakt het gemakkelijker om buurtgenoten te leren kennen die je normaal niet zo snel spreekt. En na zo’n eerste ontmoeting is het gemakkelijker om elkaar op te zoeken of om hulp te vragen. Zo kan een burenbingo of een spelletjesmiddag veel meer betekenis hebben voor de buurt dan men misschien in eerste instantie zou denken. Wil jij ook meedoen in jouw straat?

Op dinsdag 5 september om 20.30 uur komen we bij De Rietstek bij elkaar om te inspireren of de laatste zaken af te stemmen. Sluit vooral vrijblijvend aan!

23 september 2023
24 september 2023
09:00 - 23:00 uur
Elke straat heeft z'n eigen locatie

Georganiseerd door: Dorpsondersteuner Riethoven

Activiteit aanmelden

Organiseert u een activiteit/evenement/feest in Riethoven.
Dat kan op onze dorpsagenda vermeld worden.