Informatieavond verslaving – Thema: game & schermverslaving

Informatieavond verslaving – Thema: game & schermverslaving

Verslavingen komen vaker voor dan je denkt. Misschien heb je er zelf in je directe omgeving wel mee te maken? Meer Riethoven wil het gesprek hierover aangaan en informatie delen over verschillende verslavingen. Daarom organiseren zij verschillende informatieavonden over verslavingen.

Games, TikTok, YouTube, Snapchat … het internet en schermgebruik is een steeds groter deel van jongeren hun leefwereld aan het worden.

Hoe ga je als ouder om met het GSM-gebruik van je kind/jongere, het continu actief zijn op social media of het voortdurende gamen? Wat maakt dit zo aantrekkelijk? Wat zijn goede afspraken over game- en schermtijd? Wat moet je er zelf van kennen, waar moet je op letten en hoe hou je het binnen de perken?

Spreker Matthias Dewilde, auteur van het boek ‘Game over’ en oprichter van GameChangers, was ooit zelf jarenlang gameverslaafd. Ondertussen heeft hij met zijn lezingen en begeleidingen al meer dan 25.000 gezinnen geïnspireerd naar een evenwichtig game- en schermgebruik.

Hij deelt zijn ervaringen en legt uit wat je als ouder kan doen om je kinderen te begeleiden naar een evenwicht tussen online en offline.

Locatie en tijd

7 november 2023

De Rietstek, Hennepstraat 6 in Riethoven

We starten het programma om 19.15 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur.

Aanmelden en kosten

Aanmelden is noodzakelijk. Laat dorpsondersteuner Lieneke Verspaandonk weten met hoeveel personen je wil deelnemen via dorpsondersteuner@meerriethoven.nl of app naar 06-55225856.

Inwoners van Riethoven kunnen deze avonden gratis bijwonen. Aan inwoners van buiten Riethoven vragen we 5 euro entree per avond.

Je kunt alvast een kijkje nemen op de website van "GameChangers": www.gamechangers.be

07 november 2023
19:15 - 21:00 uur
Rietstek

Georganiseerd door: Meer Riethoven

Activiteit aanmelden

Organiseert u een activiteit/evenement/feest in Riethoven.
Dat kan op onze dorpsagenda vermeld worden.