100 jaar basisschool Riethoven

100 jaar basisschool Riethoven

Crowdfundactie tbv Vergroening van het schoolplein 
Op 1 mei is de crowdfundactie om geld in te zamelen voor het vergroenen van het schoolplein van start gegaan. Huis aan huis zijn flyers verspreid waarin we u vriendelijk verzocht hebben om een financiële bijdrage te doen. Al snel kwamen de eerste bedragen binnen, waar wij natuurlijk heel erg blij mee zijn. 
Er bereikten ons ook vragen: Wat gaan jullie nu eigenlijk doen? Door wie is het vernieuwde schoolplein straks te gebruiken? Hoe gaat het er straks uitzien? Hoeveel geld hebben jullie al binnen gehaald en hoeveel heb je nog nodig? 
We snappen die vragen en willen er graag op in gaan. Stap voor stap worden de plannen steeds duidelijker en kunnen we er ook mee naar buiten komen. 

Planning: 
Het schoolplein zal rondom de herfstvakantie aangepakt gaan worden. Zoals het er nu uitziet gaan we het streven halen, om het vergroende plein officieel te openen tijdens het feestweekend van 13 november rondom de 100 jarige basisschool. We hebben dan namens de gehele Riethovense gemeenschap een prachtig cadeau aan te bieden! 

Van grijs schoolplein naar een groen ontmoetingsplein voor jong en oud: 
Hoewel de plannen nog niet voor 100 % duidelijk zijn, willen we u al wel graag een impressie geven van het vernieuwde ontmoetingsplein. Bijgaande tekeningen en foto’s geven een indruk van het nieuwe schoolplein. Of al onze wensen in vervulling kunnen gaan , is vooral afhankelijk van het totale budget wat we uiteindelijk te besteden hebben. Het uitgangspunt is dat jong en oud zich uitgenodigd voelt er gebruik van te maken. 

Uitvoering: 
Hoveniersbedrijf Renders heeft in samenwerking met Hoveniersbedrijf van Lange onze plannen omarmt en zij zullen naar verwachting de vergroening gaan uitvoeren. Om de kosten te drukken zal ook zelfwerkzaamheid vanuit de gemeenschap gevraagd worden. Daarbij valt te denken aan het weghalen van stoeptegels, maar mogelijk komen er ook nog andere werkzaamheden waarvoor wij u hulp kunnen gebruiken. 

Financiën 
U zult begrijpen dat dit alles aan aardige duit kost. We denken minimaal een bedrag van 40.000 euro nodig te hebben. 

Per 1 mei hadden we voor ongeveer 30.000 euro aan toezeggingen binnen. We zijn nog steeds druk bezig met het verwerven van middelen, maar zonder uw financiële steun gaat het moeilijk worden om al onze wensen te verwezenlijken. We zijn dan ook dankbaar voor alle bedragen die bij ons binnen komen. Misschien is het u eerder ontgaan. Daarom melden we hierbij nogmaals de gegevens om uw donatie over te maken: 

Bankrekeningnummer: NL35 RABO0143802119 t.n.v. Stichting Gemeenschapswerk de Rietstek. Met als referentie: donatie vergroening schoolplein. 

Acties basisschoolkinderen 
Tot slot willen we nog graag onze basisschoolkinderen in het zonnetje zetten. Want wat zijn ze creatief en actief geweest ! Er is van alles uit de kast gehaald om geld in te zamelen voor hun schoolplein. De kans is groot dat ze ook bij U aan de deur geweest zijn. Op dit moment is er al meer dan 2000 euro binnengehaald !! Dat verdient een dik compliment!. Deze huis-aan-huis acties zijn nu gestopt. Er zijn nog een paar initiatieven, zoals de carwash op 12 juni, waarover u nog geïnformeerd zult worden. Op een later moment, als alle bedragen bij elkaar opgeteld zijn, zal het precieze bedrag bekend gemaakt worden. 

Wij zullen u de komende maanden op de hoogte houden van de voortgang van onze plannen. Heeft u vragen of ideeën om ons gezamenlijk cadeau nog mooier te maken ? Mail ze naar: groenschoolplein@meerriethoven.nl