100 jaar schoolgebouw

100 jaar schoolgebouw

Dit jaar bestaat ons schoolgebouw 100 jaar. Uiteraard willen wij deze mijlpaal samen met jullie vieren. In het weekend van 12 t/m14 november 2021 zullen er diverse activiteiten worden georganiseerd voor jong en oud.  

Om alvast een tipje van de sluier op te lichten; op vrijdag 12 november 2021 wordt het opnieuw ingerichte school- en ontmoetingsplein officieel geopend door de jongste leerling van de school en de oudste, nog in leven zijnde oud-leerling. Voor de opening worden onder andere ook alle vrijwilligers uitgenodigd. Daarnaast zijn de kinderen vrij om tijdens het officiële gedeelte, al op het plein te spelen.  

Zaterdag 13 en zondag 14 november (13:00 tot 16:00) is iedereen van harte welkom. Op het nieuwe plein zullen o.a. door de scouting van Riethoven allerlei activiteiten worden georganiseerd, waarbij iedereen van harte wordt uitgenodigd om mee te doen. Ook “Beweeg Mij” en de slagwerkgroep van het RHC zal een onderdeel van het programma voor hun rekening nemen.  

Verder zal dit weekend in het teken staan van de historie van ons schoolgebouw waarin gezelligheid, herinneringen ophalen en elkaar ontmoeten centraal staan. Om verder invulling te geven aan dit weekend is er een tentoonstelling samengesteld in het schoolgebouw waarbij we veel foto’s laten zien, voor u geselecteerd door de Heemkundegroep van Riethoven. Ook spullen van vroeger kunt u zien die door onze Riethovenaren ter beschikking zijn gesteld. 

Daarnaast nemen we u mee in de geschiedenis van het schoolgebouw waarbij u ook de mogelijkheid heeft om een voor u speciaal gemonteerde film van ongeveer 30 minuten te bekijken.  

Op het schoolplein zal die dagen een stroopwafelkraam staan welke tegen een geringe vergoeding te verkrijgen zijn. Het kopje koffie/thee, fris en (voor de kinderen) ranja wordt u aangeboden door het schoolteam.  

Voor onze schoolgaande kinderen en hun ouders geldt natuurlijk dat we u op de hoogte houden middels de bekende Riebas met betrekking tot het activiteitenprogramma.  

Graag zien wij jullie op 13 en/of 14 november, u bent allemaal van harte welkom. 

Hartelijke groet, 
Werkgroep 100 jaar schoolgebouw