100-jarig bestaan schoolgebouw Riethoven en vergroening schoolplein

100-jarig bestaan schoolgebouw Riethoven en vergroening schoolplein

13 november 1921 was in Riethoven een feestelijke dag. Het was namelijk de dag dat de officiële opening van het school­gebouw plaats vond met alle verenigingen die Riethoven toen rijk was. Nu 100 (!) jaar later willen we dit graag vieren met heel Riethoven. Als basisschool zijn we trots dat we al 100 jaar gebruik maken van ons mooie schoolgebouw. 

Vanuit het schoolteam, de kernraad, Coöperatie Meer Riethoven, KBO Riethoven en de oudervereniging van de basisschool is het initiatief genomen om aandacht te besteden aan dit gedenkwaardige feit. Er is een stuurgroep opgericht en daarnaast zijn er een tweetal werkgroepen voorbereidingen aan het treffen om dit jubileum groots te vieren. 

SAVE THE DATE! Het weekend van 12, 13, 14 november wordt een feestweekend met diverse activiteiten rondom het 100-jarig schoolgebouw. 

Samen werken we aan een functioneler en groener schoolplein van de basisschool. Een nieuw schoolplein: Een cadeau van en voor Riethoven 
Een werkgroep is druk bezig om het schoolplein multifunctioneler te maken, met als doel dat het te gebruiken is voor meerdere doelgroepen uit Riethoven: een speelplaats met natuurlijk speeltoestellen voor kinderen, lesplaats voor buitenlessen, ontmoetingsplek voor de oudere jeugd, (jonge) ouders, en door het aanleggen van wandelpaadjes en plaatsen van bankjes, zullen ook ouderen er gebruik van kunnen maken. 

Het schoolplein ligt op een centrale plek in het dorp. We willen natuurlijk allemaal graag dat onze school behouden blijft en hoe mooi zou het zijn als daar een vergroend , duurzaam schoolplein bij ligt. Er is inmiddels een plan gemaakt, maar om dit voor elkaar te krijgen zijn er financiële middelen nodig, daarnaast zijn hand-en-span-diensten van Riethovense burgers en bedrijven ook zeer welkom. 

Het streven is om met de hele Riethovense gemeenschap dit schoolplein te realiseren en het als cadeau aan de jubilerende school aan te bieden. Om dit idee te bekostigen lopen er al verschillende initiatieven. Samen met de basisschoolkinderen zijn we plannen aan het maken om op ludieke wijze geld in te zamelen. En daarnaast zal een crowdfundactie op touw gezet worden. Binnenkort volgt er meer informatie over hoe jij als inwoner of bedrijf kunt bijdragen. 

Ga jij samen met ons het schoolplein vernieuwen? Heb jij nog ideeën om geld in te zamelen? Of draag jij jouw steentje bij aan het nieuwe schoolplein als ontmoetingsplek voor jong en oud? Laat het een van de werkgroep leden horen! 

De Werkgroep

We kijken er naar uit om samen met alle Riethovenaren naar dit evenement toe te werken!