18e Jaarmarkt Riethovens Harmonie Corps

18e Jaarmarkt Riethovens Harmonie Corps

Het Riethovens Harmonie Corps organiseert op zondag 11 augustus 2024 weer haar jaarlijkse zomermarkt. Waar de markten in de ons omliggende dorpen steeds meer verdwijnen zijn wij wederom in staat gebleken om de zomermarkt voor U te organiseren. 

U bent deze zondag wederom van harte welkom tussen 11.00 en 17.00 uur. Alle thuisblijvers en mensen die hun vakantie vieren in onze regio kunnen onze jaarmarkt bezoeken op en rondom het gezellige Dorpsplein en de Brouwerswei in het centrum van Riethoven.

De jaarmarkt wordt dit jaar voor de 18e keer georganiseerd vanaf 2005 en is inmiddels een traditie geworden in Riethoven. De reeks is enkel onderbroken geweest door de corona perikelen in 2020 en 2021. Zoals U waarschijnlijk al van ons gewend bent is er weer een gevarieerd aanbod van marktkramen en speciale attracties voor jong en oud.

Diverse handwerklieden zoals een mandenvlechter, houtsnijwerker, keramiek, maar ook hobbyisten met zelfgemaakte spullen zijn maar een greep uit wat u allemaal kunt komen bekijken. 

Ook de inwendige mens komt aan zijn trekken met een patatje, versgebakken brood of ter plekke gerookte paling, honing of een warme stroopwafel. Natuurlijk zijn er op een dergelijke markt ook diverse kramen aanwezig waar marktlieden hun koopwaar aanbieden.

Voor de kleintjes is er de zandbak en het springkussen, maar ook de schmink en tattoo.

Voor het eerst zal er voor de kinderen ook een (muziek)quiz worden gehouden waarmee ze een leuk presentje kunnen verdienen. Traditioneel is inmiddels ook de aanwezige “aaibak” met kleinvee zoals konijnen en kippen en ook de alpaca’s met hun jongen zijn weer te bewonderen.

De vaste attractie op de markt is als vanouds het “Rijthovens Ouw Getög”. Met hun uitgebreide collectie oude landbouwwerktuigen weet deze Riethovense club het vroegere boerenleven in de Kempen onder de aandacht te houden. In diverse stands op de Brouwerswei kunt U zich laten informeren over de functie van alle oude werktuigen, motoren en tractoren. De DAF club is aanwezig met diverse oude “DAF-jes” ter bezichtiging.
Gedurende de middag zijn er ook demonstraties te zien van een motorzaag kunste-naar die een boomstam omtovert tot de mooiste houtsculpturen.
Als het Riethovens Harmonie Corps de organisatie van de markt ter hand neemt wordt de muziek natuurlijk niet vergeten. De markt wordt muzikaal opgeluisterd door “die Stal-Freunde” uit Wintelré met hun vrolijke Tsjechische blaasmuziek.

Het Riethovense dorpshart kent van oudsher uitstekende horecagelegenheden. Natuurlijk zijn deze tijdens de markt geopend en kunt U op de diverse terrassen volop genieten van een drankje of een hapje. Op deze manier is de markt ook een leuke manier om kennis te kunnen maken met de lokale horeca.

De entree vanaf 12 jaar is slechts € 2,50 en de opbrengst hiervan komt ten goede aan de opleiding van nieuwe leden en het onderhoud van onze instrumenten. Op deze manier kunnen wij als muziekkorps onze bijdrage blijven leveren aan de gemeenschap van Riethoven.

We denken weer een gevarieerde markt voor U te hebben waar voor jong en oud wat te beleven valt. Noteer het dus in uw agenda: Zondag 11 augustus 11.00-17.00uur Jaarmarkt Riethoven