Aanmelden voor ErvenPlus

Aanmelden voor ErvenPlus

U kunt zich nog steeds aanmelden voor het project ErvenPlus. Op initiatief van de Kernraad gaan het Brabants Landschap en projectbureau Orbis investeren in meer biodiversiteit op Riethovense erven. De kosten van de uitvoering van het project worden door de Provincie Noord-Brabant en de gemeente Bergeijk gedragen. 

Bent u woonachtig in Riethoven op een erf in het buitengebied of aan de rand van het dorp op een erf grenzend aan het agrarisch buitengebied? En bent u geïnteresseerd in streekeigen beplanting, aanbieden van nestgelegenheid en soort beschermende maatregelen? Dan kunt u zich aanmelden op de site van Brabants Landschap brabantslandschap.nl/ervenplus; daar vind u een online formulier waarmee u zich aan kunt melden. 

Vervolgens wordt contact met u opgenomen voor het inplannen van een afspraak voor een ‘erfscan’. Een deskundige komt dan uw erf samen met u onder de loep nemen om te bepalen welke maatregelen er kunnen worden uitgevoerd. Denk daarbij aan gemengde hagen, fruitbomen, bloemenranden, zwaluwkasten, muizenruiters, mussenhotels en modderplaatsen. Aan de hand van de erfscan wordt vervolgens een ‘erfplan’ met inrichtings-tekening gemaakt, die aan u wordt voorgelegd. Bij akkoord worden gratis plantgoed en/of nestgelegenheden geleverd en wordt het aanbrengen door de lokale natuurwerkgroep begeleid.