Afsluiten boek Gijs Willems

Afsluiten boek Gijs Willems

Het is nu ongeveer een jaar geleden dat we een oproep plaatsten in de Houwmouw om artikelen over Gijs bij ons in te leveren om daar een herinneringsboek van samen te stellen. 

We kunnen nu wel stellen dat dit een mooi, bijna 100 pagina’s dik boek, ‘Herinneringen aan “Bouwman” Gijs Willems’ heeft opgeleverd. We hebben heel veel, vrijwel alleen maar  positieve reacties gehad op het eindresultaat. 

In het begin waren we wel bang voor de financiële haalbaarheid. Maar dankzij de steun van Drukkerij Snep en het onverwacht hoge aantal bestellingen hebben we zelfs wat geld overgehouden (€ 400). Wat opviel is dat er, zeker na het stukje in het Eindhovens Dagblad, veel ex-collega’s van het ziekenhuis een boek hebben besteld. Van de oplage van 250 stuks hebben we er nog zo’n 20 over. Deze boeken à € 10,– zijn nog verkrijgbaar via theo.kuijpers@chello.nl of via 040-2016225. 

In de geest van Gijs zijn betrokkenheid bij het ‘Riethovense’ willen we € 200 schenken aan de realisatie van het Groene Schoolplein. De andere € 200 en de overgebleven boeken gaan naar de heemkundegroep die deze bijdrage goed kan gebruiken bij hun huidige project over ‘Riethoven tussen 1900 en 1950’, waar Gijs al heel wat voorwerk voor heeft gedaan. 

Tot slot willen wij iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan de realisatie van dit speciale boek. 

Klaas Bottema, Thecla den Dunnen, Theo Kuijpers