Bee Friendly!

Bee Friendly!

Red de bij – zet heel Riethoven in bloei! 

De bij is belangrijk. Maar de bij wordt ook bedreigd. Onder andere door het simpele feit dat er steeds minder bloemen zijn, gaat de wilde bijenstand hard achteruit. En dat heeft veel gevolgen voor ons allemaal. Samen zetten wij heel Nederland in bloei! 

Bee Friendly is een initiatief van KRO-NCRV. KRO-NCRV vindt het belangrijk dat we meer naar elkaar omkijken. Niet alleen naar elkaar, maar juist ook naar onze aarde. In dit geval; naar de wilde bij. Die kleine bij zorgt door bestuiving voor een heel groot deel van onze voedingsgewassen. Zonder hen bijvoorbeeld geen appels, tomaten, bonen en nog veel meer. Maar het leefgebied van de wilde bij heeft het zwaar te verduren. Daarom slaan KRO-NCRV en Nederland Zoemt de handen ineen met een actie voor de wilde bij. Nederland Zoemt, een initiatief van IVN en Natuur & Milieu, zet zich in om uitsterven van de wilde bijen tegen te gaan.  

In onze Riethovense vlinder- en insectentuin hebben wij al een keuze gemaakt voor beplanting die niet alleen vlindervriendelijk is, maar ook bij-vriendelijk. Op de zaterdagmorgen van ca 11.00 uur tot ca 12.00 uur werken een groep vrijwilligers met plezier aan een goede habitat voor bijen, vlinders en insecten. 

Hoe kun je helpen?  
Onze missie is om de wilde bij te redden en daar hebben we jouw hulp bij nodig! Je kunt bij IVN afdeling Riethoven een gratis zaadzakje ophalen met wilde bloemzaadjes. Zaai het zaad in je tuin, in je balkonbak of bij de boom in je straat. Met 1 zakje kun je al 2,5  m² grond bezaaien! 

Zo kom je aan je zakje: 
• Locatie:   Vlinder- en insectentuin aan de Stevertsebaan Riethoven 
• Wanneer ophalen: 
18 april 2020 van 10.00 uur tot 12.00 uur of
25 april 2020 van 10.00 uur tot 12.00 uur 

Wil je meer weten over de actie en wat jij nog meer kunt doen voor de wilde bij? Ga dan naar www.kro-ncrv.nl/beefriendly. Meer informatie over Nederland Zoemt vind je op www.nederlandzoemt.nl.