Berichten Huisartsenpraktijk

Berichten Huisartsenpraktijk

Ondanks de corona-maatregelen hoop ik dat u een goede start van het nieuwe jaar heeft gehad.  

Helaas is corona nog steeds een groot probleem. 
Op dit moment zijn de GGD’s begonnen met de vaccinatie van zorgmedewerkers. De vaccinatie van ouderen en medisch kwetsbare mensen zal binnenkort volgen door de huisarts. Terwijl ik dit schrijf is daar nog zeer weinig over bekend. 

Misschien heeft u dit jaar wel goede voornemens? Mocht u goede voornemens hebben op het gebied van uw gezondheid dan zou ik u graag op een aantal zaken willen wijzen, die u mogelijk kunnen helpen.  

En als laatste zou ik u willen wijzen op het mooie programma dat ontwikkeld is om de positieve gezondheid te bevorderen. Eerder hebben de huisartsen hier een bijeenkomst bij de KBO over gehouden. Meer informatie over positieve gezondheid kunt u vinden op www.iph.nl. 

Vorig jaar is in deze regio gestart met een proef met inloopgroepen met 6 verschillende bijeenkomsten over:  dagelijks functioneren, kwaliteit van leven, lichaamsfuncties, meedoen, mentaal welbevinden en zingeving en waardevol leven. U kunt zelf kiezen waar u aan mee wilt doen en op welke locatie. Vanwege de corona-maatregelen heeft dit helaas lange tijd stilgelegen, maar nu is het weer opgestart via digitale weg. Bij de huisarts en via de website
www.dsp-zorg.nl/cursussen kunt u meer informatie inwinnen. 

Na deze suggesties voor goede voornemens en manieren om daar hulp bij te krijgen nog een aantal praktische mededelingen over de huisartspraktijk Riethoven. 

De huisartspraktijk Riethoven is open. 
Wel vragen we u tevoren digitaal of telefonisch een afspraak te maken. Wanneer u naar de praktijk komt vragen we u een mondkapje te dragen en afstand te houden. 

Medicijnuitgifte (van 12.30-13.00 uur en van 16.30-17.00 uur) gebeurt nog steeds vanuit de hal. We willen u vragen buiten te wachten. Met slecht winterweer kunt u ook in de auto wachten tot de persoon voor u aan de beurt is geweest. Wanneer u niemand ziet kunt u aanbellen; de assistente komt dan zo snel mogelijk naar u toe. 

Tot de volgende Houwmouw! 

Met vriendelijke groet, Team huisartspraktijk Riethoven