Berichten Meer Riethoven

Berichten Meer Riethoven

Evenementen en activiteiten plannen! 
Bijna alle activiteiten en evenementen zijn door de Corona crisis afgelopen jaar gecanceld en de dorpsagenda op de website is bijna leeg. 

Maar….  het moment dat de beperkingen langzaam zullen worden opgeheven nadert. Dan zullen veel organisatoren en verenigingen nieuwe plannen maken voor de toekomst en wellicht de opgeschorte activiteiten alsnog organiseren op een ander moment. 

Heb je al plannen ….. of ga je die maken zet die dan op de evenementenkalender van de website Meer Riethoven. 

Of kijk eerst welke activiteiten er al staan. Dan kun je zelf de meest geschikte datum bepalen en wellicht voorkomen dat er te veel “tegelijk” plaats vindt. Je kunt vrij eenvoudig zelf de gegevens invullen in het veld onderaan de agenda.

  

Dorpsondersteuners dragen bij aan het beste WMO-loket van Nederland.  
Onlangs bedankte de gemeente Bergeijk ook onze eigen Dorps­ondersteuner, Janny Stevens, voor haar bijdrage aan het behalen van de titel beste WMO-loket van Nederland. Dit is behaald door een zeer hoge score bij het meten van de cliënttevredenheid in een landelijk onderzoek.  

Inwoners die een beroep hebben gedaan op de WMO werd gevraagd naar hun tevredenheid. Hierbij werd ook gevraagd naar de tevredenheid over de contacten met de dorpsondersteuner.  

De Dorpsondersteuner is er voor iedereen in het dorp die een vraag heeft op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Zij is de eerst aangewezene om met u mee te denken bij het verkrijgen van advies, informatie of diensten. Ook weet zij welke activiteiten in het dorp georganiseerd worden die mogelijk aansluiten bij de vraag.  

Wij zijn blij met de uitgesproken waardering voor de dorpsondersteuner door wethouder Marko van Dalen en trots op Janny onze dorpsondersteuner. 

Het is een belangrijke stimulans om op de ingeslagen weg door te gaan.  

Contact met de dorpsondersteuner kan via 
dorpsondersteuner@meerriethoven.nl of telefonisch 06-55225856.

Goed gevoel! 
Op Valentijnsdag (14 februari) is de “goedgevoel Riethoven-actie” begonnen. Bedoeld om elkaar een hart onder de riem te steken in deze vreemde tijd en elkaar Corona-proof te bemoedigen. Er zijn verschillende initiatieven opgepakt zoals verrassings­manden, zelfgebakken koekjes, repen chocola, een kaartje in de brievenbus, een bos tulpen. 

Op allerlei verschillende manieren hebben mensen elkaar weten te raken. Het was heel leuk om te zien hoe de actie werd opgepakt en een kettingreactie van positieviteit teweegbracht. 

Tot vandaag zien we nog steeds leuke initiatieven voorbij komen, daar zijn we trots op. En we krijgen ook hele leuke reacties van verraste Riethovenaren. 

Voel je vrij elkaar een hart onder de riem te blijven steken. 


Carnavals challenge 
De Bende van Riethoven heeft zich tijdens de carnavalsvakantie actief ingezet om de kinderen/jongeren van Riethoven ondanks alle maatregelen leuke activiteiten aan te bieden. 

Uiteraard alles coronaproof en het meeste was uit te voeren vanuit je eigen huis of in de buitenlucht. 

We noemde het de carnavalschallenge. Voor iedereen zat er wel iets leuks bij. En de deelnemers werden beloond met leuke prijzen. 

De eerste dag was de vraag om je eigen online optocht te knutselen. De hoofdprijs ging naar een heuse Lego optocht die volledig gefilmd was door korte fragmenten aan elkaar te monteren. Dag 2 werden de bakkunsten van de Riethovenaren onder de loep genomen in “ Heel Riethoven Bakt”. Ware kunstwerken kwamen hier uit. Het was dan ook niet eenvoudig om hier een winnaar uit te kiezen. Dag 3 was de Bremspoerse jacht, een heuse jacht door het dorp op zoek naar prijzen die je kon vinden door elke keer allerlei hints op te zoeken. En de laatste dag sloten we af met een fotochallenges. 

We bedanken alle fanatieke deelnemers weer voor jullie deelname. Meer weten over onze activiteiten; volg de Bende van Riethoven op instagram of Facebook: www.facebook.com/debendevan.riethoven. 

Fietsmaatjes Riethoven is weer gestart! 
De firma Roll-On uit Hapert heeft de 2 spiksplinternieuwe duofietsen voor Fietsmaatjes Riethoven afgeleverd. Het zijn prachtige fietsen met alles erop en eraan. Veilig en speciaal gebouwd voor onze gasten. 

Het voorjaar zit in de lucht en we zijn alweer gestart met fietsen. 

De fietsen zijn coronaproof (uitgerust met een scherm) en al onze vrijwilligers zijn geïnstrueerd. Ze hebber er weer zin in om met hun gasten mooie fietstochtjes te maken. En ook de gasten verlangen er in deze tijd naar om weer eens op stap te kunnen en een frisse neus te halen in de natuur. Eens kijken hoe het met de bouw van de N69 gaat, of bij het Laarven de watervogels bezig zien met de lente in hun kop….. Het kan allemaal. 

De proefperiode vorig jaar was erg succesvol. De gasten en vrijwilligers die toen al eens gefietst hebben kunnen nu hun ritten gaan plannen. 

Kun je niet (meer) zelfstandig fietsen en wil je dat graag samen met een maatje doen, ben je een mantelzorger of wil je ook vrijwilliger worden, dan kun je bij ons terecht. Meld je aan. Dat kan ook voor een proefrit zonder verplichtingen. 

Doe mee! 
We hebben nu volop ruimte om nieuwe gasten en vrijwilligers te laten fietsen. De 2 fietsen kunnen de hele week ingezet worden. Wil je meer weten of je aanmelden voor een proefrit ga dan naar de website;
www.meerriethoven.nl/fietsmaatjes-riethoven/ Daar vind je ook onze contactgegevens. 

Stalling 
We hebben ook een prima stalling gevonden in de “oude kleuterschool” aan de Schoolstraat die goed bereikbaar is en alle voorzieningen heeft. 

Zo gauw de omstandigheden het toelaten willen we de start van Fietsmaatjes Riethoven nog eens feestelijk overdoen. Daar hoor je later meer over.