Berichten Meer Riethoven

Berichten Meer Riethoven

De huiskamer van Riethoven is geopend!
Een gemeenschapshuis in huiskamersfeer dat dagelijks geopend is en een leuk programma biedt voor alle inwoners van het dorp. Dat is de vernieuwde Rietstek en daar zijn we trots op! 

Op 9 en 10 december is de huiskamer van de Rietstek feestelijk geopend. En wat was het een geslaagd weekend! De kids van de basisschool hebben een workshop rijmen en dichten gehad, de spreekwoordentocht door het dorp was koud, maar des te meer is er genoten van de marshmallows en warme chocomel. Het dictee is uiteraard gewonnen door de juffen in het dorp – hoe kan het ook anders – en er is tot in de kleine uurtjes gepraat, gelachen en gedanst. Kortom een groot succes! Laat dat het begin zijn van een mooie kick-off van de burgerbieb. 

Met grote dank aan alle vrijwilligers en de sponsoren die een bijdrage hebben geleverd aan het restylen en de burgerbieb mogelijk hebben gemaakt. 

Kom eens kijken in de bieb
Op het moment van schrijven, zit de eerste ‘reguliere’ dag van de bieb erop. Wat een leuke en druk bezochte eerste dag was het! Laat dat een voorbode zijn voor de toekomst. 

Je kunt bij de bieb altijd terecht voor onze leestafel met kranten en tijdschriften, gratis te lenen boeken en we organiseren met regelmaat activiteiten voor jong en oud. Een lekkere cappuccino erbij, gezellige dorpsgenoten, kids aan het spelen in de speelhoek, wat wil je nog meer! 

 Je hoeft geen lid te worden van de bibliotheek om boeken te lenen. Je kunt de boeken van je keuze lenen en terugbrengen als je ze weer uit hebt. We hopen dat iedereen voorzichtig met de boeken omgaat zodat andere inwoners van Riethoven er ook plezier aan kunnen beleven. Je mag maximaal 2 boeken per keer meenemen.  

De boeken kunnen geleend en teruggebracht worden tijdens de openingstijden van de Rietstek, ook als er geen vrijwilliger in de bibliotheek aanwezig is. Bijna iedere dag is er tussen 10 en 12 uur een gastvrouw of gastheer aanwezig.  

Benieuwd naar foto’s van het openingsweekend of meer informatie over de activiteiten van de bieb? Volg ons op facebook of kijk op www.meerriethoven.nl/agenda

Hopelijk zien we jullie binnenkort eens bij de Rietstek!  

Tijdens de schoolvakanties is de bieb enkel open tijdens de geel gemarkeerde tijden, met uitzondering van carnaval. Dan sluiten we de bieb van vrijdag t/m woensdag en verwachten we iedereen in carnavalstenue in de Rietstek.  

Koffie uurtje dorpsondersteuner: 
Ook even binnenlopen bij het eerstvolgende koffie uurtje op donderdag 5 januari a.s. van 10.30-12.00 uur in de Rietstek?  Kun je meteen even kennis maken met de vernieuwde Rietstek en de Burgerbibliotheek als je er nog niet geweest bent 

Even voorstellen 
Het bestuur van Meer Riethoven breidt uit! En wel met drie enthousiaste dames. Ze stellen zichzelf kort aan je voor. 

Dit is Petra Meijboom 
Ik ben geboren en getogen in Veldhoven. Ik ben getrouwd met Björn, wiens roots in de regio Arnhem liggen. Gelukkig heeft de Brabantse gezelligheid hem toch kunnen verleiden hier te komen wonen. We gaan graag met de caravan op pad en ieder voorjaar kun je ons in de weekenden vinden op onze vaste kampeerplek aan zee. Vanaf 2004 tot 2017 hebben we in Veldhoven gewoond en sinds eind 2017 wonen we met veel plezier aan de Voorthof in Riethoven. Nu we gesetteld zijn en we corona hopelijk een beetje achter ons kunnen laten, wil ik graag meer mensen in het dorp leren kennen en iets voor het dorp betekenen. In het dagelijks leven werk ik bij de gemeente Eindhoven als coördinator planning & control en richt ik me vooral op de processen van de jaarrekening en tussentijdse rapportages. Ik stel aan de voorkant de gemeente brede kaders op, stuur op het proces, heb de contacten met de accountant en geef advies aan directieraad en wethouder financiën over het financieel beeld. Met die achtergrond neem ik graag het penningmeesterschap van Hans over, zodat hij zich meer op de rol van voorzitter kan richten. Omdat ik minder tijd heb dan Hans, ben ik heel blij dat Kees van den Broek ons wil komen ondersteunen en alle administratieve handelingen voor zijn rekening zal nemen. Hopelijk ga ik vele van jullie ontmoeten en leren kennen bij de activiteiten die Meer Riethoven organiseert! 

Dit is Nikki van Veldhoven 
Ik ben geboren en getogen Riethovenaar. ‘D’n diè van De Sleutel van vruuger en van van Veldhovens’. Ik heb een tijdje in Leuven en Eindhoven gewoond, maar ben ontzettend blij dat ik weer in ons mooie dorp terug ben samen met mijn vriend Bart. In mijn vrije tijd wandel ik vaak door dorp en bos met onze hond, spreek ik af met vrienden en haal ik veel plezier uit goed eten en drinken. Een kwestie van beroepsmisvorming geloof ik.  

Het is heerlijk om weer in de rust van het dorp te verkeren. Toch was het ook wel even wennen dat er niet op elke straathoek iets te beleven valt. Daarom ben ik aangesloten bij Meer Riethoven. Met mijn achtergrond in de gastvrijheids­industrie hoop ik het dorp en de Rietstek te kunnen helpen een verwelkomende gemeenschap te creëren, waar iedereen zich nóg meer thuis voelt en waar veel te beleven valt.   

Mijn eerste project voor Meer Riethoven, de opening van de huiskamer in de Rietstek en de bieb is ontzettend leuk geweest. Ik hoop dat dit een mooie basis is om dorpsgenoten met elkaar te verbinden en meer activiteiten te organiseren, zodat niet alleen de kids en de ouderen van het dorp elkaar weten te vinden, maar ook de jongvolwassenen.  

Ik kijk er naar uit om komende jaren samen met de rest van het bestuur en de vele vrijwilligers, het dorp steeds gezelliger te maken.  

Dit is Remy van Beek 
Mijn naam is Remy van Beek en ik ben 33 jaar. Als kleuter ging ik in Riethoven naar de basisschool en genoot ik van de rust en het groen aan de Bosweg. Na een periode in Eindhoven gewoond te hebben, ben ik sinds februari 2022 weer in Riethoven neergestreken. En wel in de Gerststraat. Samen met mijn Cubaanse partner geniet ik hier opnieuw van de rust en het bos dat op een steenworp afstand ligt. In het dagelijks leven ben ik fulltime communicatieadviseur voor communicatiebureau Connect. Ik doe daar communicatieopdrachten voor onder andere provincie Noord-Brabant, gemeente Vught en regio Noord-Limburg. In mijn vrije tijd waag ik graag een salsadansje met mijn partner en spreek ik af met vrienden.  

En sinds december heb ik me dus ook aangesloten bij coöperatie Meer Riethoven als communicatieadviseur. Mijn uitdaging daarbij is om te kijken hoe we de mooie initiatieven nog beter onder het voetlicht kunnen brengen en de communicatie die er al is neergezet, nog beter kunnen maken. Ik heb enorm veel zin om hiermee aan de slag te gaan!