Berichten Meer Riethoven

Berichten Meer Riethoven

Dagbesteding Meer Riethoven had een mooi 2022. 
Het was voor de Dagbesteding een fijn jaar. Een jaar dat weer voelde als vanouds met veel gezelligheid en nieuwe activiteiten.  

In 2022 vierde de Dagbesteding haar 5 jarig jubileum. Een fijne dag werd dit in de Rietstek met iedereen die de dagbesteding een warm hart toedraagt. De dag werd gevuld met speeches, muziek en zang en een heerlijke lunch. Ook de mantelzorgers konden die dag meegenieten. Er was genoeg tijd om gemoedelijk te kletsen met elkaar. Op deze feestelijke dag werd nog eens extra duidelijk dat de dagbesteding het verschil weet te maken. De deelnemers genieten er elke dag van en het wordt enorm gewaardeerd door de mantelzorgers.  

Er was gelukkig weer van alles te beleven voor de deelnemers, want er hoefde minder rekening gehouden te worden met corona. De groep kon volop meedoen aan het zomerprogramma Tour door ons skôn dorp. Er werd ook een uitstapje georganiseerd naar de boerderij van de dochter van Cor in Oirschot, wat was dit bijzonder. Cor straalde de hele dag van trots.  

De dagbesteding was ook uitgenodigd om bij Sinterklaas op bezoek te komen toen hij de Hofstek aandeed. De sinterklaasliedjes meezingen was geen enkel probleem. 

In de week voor kerst kwam de Judy Wells & Band de kerstsfeer inluiden. Er werd volop meegezongen door de deelnemers. En Kerst werd gevierd bij Enny thuis waar de kerstsfeer ook helemaal gevoeld werd. Dit zijn zomaar een paar van de activiteiten die naast de dagelijkse bezigheden op elke dinsdag en donderdag de dagbesteding zo bijzonder maakt. In december telde de dagbesteding 14 deelnemers.  
Het jaar werd afgesloten met een kerstbijeenkomst voor de 22 vrijwilligers en de 3 professionele begeleiders in Hotel Lytel Blue. We werden hartelijk ontvangen door John en zijn team. Op de achtergrond zorgt de werkgroep en het bestuur van Meer Riethoven dat ook in het nieuwe jaar de betekenisvolle dagbesteding doorgaat.  

Ook in 2023 is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen. Maak dan even een afspraak via dagbesteding@meerriethoven.nl of bel coördinator Susan Jansen op 06-49766540. Als je gewoon binnenloopt kun je altijd een kopje koffie drinken in de huiskamer van de Rietstek.

Koffie-uurtje van de Dorpsondersteuner 
Zelf genoot ik nog van de vakantie tijdens het koffie uurtje van januari en Petra lag flink ziek in bed maar gelukkig was Tonnie er en genoten 15 bezoekers van de mooie vernieuwde huiskamer en een heerlijk kopje koffie. Vanuit deze plek, nog voor iedereen een goed en gezond nieuw jaar met heel veel mooie ontmoetingen tussen met en door veel riethovenaren. 

Het eerstvolgende koffie uurtje op 2 februari van 10.30 – 12.00 uur is weer in de Rietstek. Er staat van alles op het programma, namelijk de vele activiteiten die weer zijn opgestart. 

We kijken even naar wat nog open staat: 

Ik ondersteun ook bij het opzetten van nieuwe initiatieven. Zo kwam de vraag of er ook interesse is voor LINE dansen! Meteen reageerden er al 3 inwoners. Zijn er meer inwoners die graag willen meedoen met line – dansen, deze kunnen zich aanmelden bij Annie Heinst 06-41788967. Samen gaan we dan kijken of het lukt een groep te starten en een docent te vinden. Je interesse kenbaar maken kan rechtstreeks bij Annie 

Veel Riethovenaren eten elke dag alleen, Maar liefst 8 inwoners willen wel meewerken aan ”iets”’ zodat die dat willen kunnen samen eten. Ben jij iemand die elke dag alleen eet en zou je het gezellig vinden om samen met anderen te eten. Laat dan van je horen. 
Wil je ook meekoken of alleen eten? Op welke moment van de dag? Bij jou thuis of liever ergens op een neutrale locatie?  Kortom laten we kijken wat de wensen zijn. De 8 inwoners die mee willen doen horen graag hoe jij het graag ziet! Laat het dan vooral even weten aan Lieneke 06-55225856. 

Tot slot alvast een oproep: vorig jaar deden 5 straten mee aan de burendag, dit jaar gaan we voor de 10! Het laatste weekend van 23 en 24 september kun je daarvoor alvast reserveren in de agenda! Inspiratie nodig? Laat het vooral even weten we denken graag met je mee. 

Groetjes en heel graag tot bij de koffie op 2 februari in de Huiskamer van Riethoven 

Lieneke, 06-55225856 

Bibliotheek in de Rietstek
Bijzondere data voor de bibliotheek komende maand: