Berichten Meer Riethoven

Berichten Meer Riethoven

De Rietstek is vanaf 2 juni (beperkt) open!
Op basis van de op 5 mei aangekondigde versoepelingsmaatregelen i.v.m. het Coronavirus gaat de Rietstek vanaf 2 juni weer beperkt en onder voorwaarden open. De beheerder neemt daarover contact op met de reguliere gebruikers. Wil je meer weten?, houd dan de website www.meerriethoven.nl in de gaten. Door de onzekerheden omtrent de ontwikkeling van het virus kan het zijn dat op het moment dat deze houwmouw uitkomt de regels alweer aangepast zijn. Volgt het dan via: www.meerriethoven.nl/initiatiefnemer/de-rietstek/

Wil je meer weten: beheerder@rietstek.nl

Dorps Moestuin 
Nadat jullie een aantal weken niets van ons gehoord hebben, willen we jullie toch laten weten dat we niet stilgezeten hebben! De moestuin begint aardig op een moestuin te lijken. Courgette-, tomaten- en pompoenplantjes zijn gezet; savooiekool, rode kool, spitskool en allerlei verschillende soorten sla staan keurig in een rij. Prei en ui, wortel en biet, radijsjes, venkel, zelfs wat aspergeplanten staan er. Aardappelen kunnen straks geoogst worden. In plantenbakken hebben we aardbeien gezet en verschillende kruiden.

Er is een picknicktafel waar we kunnen uitrusten na hard werken. Maar waar jullie ook lekker op kunnen gaan zitten na een rondje wandelen.

Ondertussen kunnen jullie de moestuin bewonderen en een boodschap achterlaten op het krijtbord. Van een gulle gever hebben we twee sproeiers gekregen wat zeer welkom was in deze droge tijd. En de jongeren op de foto hebben een mooi insecten hotel geknutseld dat een geschikte plek krijgt in de moestuin. 

Belangrijk is wel dat de moestuin niet over het schoolplein benaderd mag worden omdat er geen mensen op het schoolplein mogen komen i.v.m. Corona. Dus graag via de andere kant de boel bekijken.

Maandagnamiddag zijn we er vaak te vinden. We hebben hout gekregen voor een compostbak, heeft iemand zin deze te timmeren? We vinden het altijd leuk als meer mensen zich bij ons aansluiten.

Groetjes van Petra, Rob, Mariella en Karolien