Berichten rondom kerk en parochie

Berichten rondom kerk en parochie

Het leven in stilte

Beste Riethovenaren en Parochianen,                                                     Het is deze dagen en weken erg stil. De kerk en de samen-leving zijn bijna tot stilstand gekomen. Ik hoorde van mijn familie in mijn moederland in India dat daar al een maand geleden de “Lockdown” was afgekondigd voor heel India.                                                                                                             

Normaal is dat na de carnaval de vieringen van de veertigdagentijd, de vieringen van de Goede Week en Pasen volop gevierd worden in alle parochie-kerken. Maar dit jaar ging alles in stilte.              

Gelukkig worden wij op diverse momenten gesteund is deze stilte:
– Onze Paus Franciscus heeft samen met de hele wereldkerk op 25 maart om 12.00 uur het ‘Onze Vader’ gebeden.                                                           – Op 27 maart om 18:00 uur zag ik op de televisie op NPO 2 het gebed en toespraak op het Sint- Pietersplein in Rome. Dat gebed en de toespraak van de Paus waren heel indrukwekkend. 
– Ook het zien en deelnemen aan de hele viering was heel emotioneel voor mij. 
– Op het einde van de  aanbidding gaf de Paus zijn zegen gaf met de Monstrans  met daarin de Heilige Hostie. Tijdens de opheffing en zegening werden de klokken geluid en tegelijk hoorde je de sirenes van alle hulpvoertuigen (ambulances ). Dat was ook heel ontroerend en indrukwekkend.                                                                                                 

Hij heeft de duistere en de moeilijke situatie van de hele wereld aan God toevertrouwd. Zijn woorden waren hoopgevend in deze moeilijke tijd en misschien geeft dat een aanzet om niet bang te zijn en te vertrouwen en houvast te hebben en solidair zorg dragen.                                                

Het kruis van Jezus kan de troost zijn in deze tijd en Jezus blijft met ons in deze moeilijke tijd door onze onderlinge zorg, ondersteuning en bemoediging. Op 12 April , Paaszondag om 12:00 uur,  werden in heel Nederland de kerkklokken een kwartier geluid om te laten horen dat het Pasen was, alhoewel dat ik stilte was gevierd. 

Iedereen alsnog een zalig Pasen .
Pater Pushparaj, HGN.