Berichten rondom kerk en parochie

Berichten rondom kerk en parochie

Een woord van dank en hoop

Beste Riethovenaren en parochianen,

Ik wens uw allen Zalige Kerstdagen toe en een gezegend Nieuw Jaar 2021.

Afgelopen jaar is een rare tijd geweest en dat heeft zware indruk gemaakt op ieder mensenleven. Ondanks de moeilijke tijd hebben wij allemaal toch, op een eenvoudige manier, zorg voor elkaar gedragen.
Inmiddels zijn de meesten van ons de veranderingen te weten gekomen door middel van de kranten en de mededelingen in de kerken. Dat waren goed nieuws en minder goede nieuws samen.

Het goede nieuws was dat onze bisschop, de zeereerwaarde monseigneur Gerardus de Korte, verlenging voor mij heeft gevraagd aan mijn missie-orde, de missiecongregatie, om hier in ons bisdom in Nederland nog meer jaren van  dienst te mogen zijn.

Het minder goede nieuws was voor mij en voor velen van jullie misschien, dat ik een andere benoeming in ons bisdom kreeg. Per 1 Januari 2021 ben ik als priester benoemd in het pastorale team, van de Sint-Michaelparochie in Den Dungen en Sint-Michielsgestel.
Misschien mag het voelen als vreemd of vervelend om de vertrouwde omgeving te verlaten. Maar als missiepriester accepteer ik de nieuwe benoeming en probeer ik mijn best te doen als priesterlijke dienaar in de wijngaard van Gods kerk.

Pater Jozef uit de parochie van Veldhoven komt hier in onze parochie als mijn opvolger. Ik hoop dat hij hier in onze parochie en dorpen in de omgeving mag genieten van zijn werk, en blij moge zijn in zijn pastorale diensten.

Ik ben zeer dankbaar voor jullie allemaal, dat ik twee jaren in deze Kempenomgeving heb mogen genieten, en zeer dienstbaar mocht zijn in uw kerken. Ik denk zeker met dankbaarheid terug aan de tijd met jullie hier. Voor altijd dankbaar voor jullie hartelijkheid en aardigheid voor mij in de voorbije jaren. Het waren mooie momenten met jullie samen die ik mij met blijdschap zal herinneren. Hartelijk groeten aan uw allen.

Pater Pushparaj, HGN.