Berichten van de Kernraad

Berichten van de Kernraad

Reanimatiecursussen in de Hofstek.
Nadat vierendertig Riethovenaren in 2019 de door de Kernraad georganiseerde reanimatiecursussen hebben gevolgd telt Riethoven een zeventigtal Burgerhulpverleners. Daarmee scoort Riethoven duidelijk boven het landelijk gemiddelde (één op honderd inwoners). Maar mede gezien de uitgestrektheid van ons dorp zien we dat aantal nog graag groeien om de kans te vergroten dat bij een noodgeval een Burgerhulpverlener in de buurt aanwezig is. Verder is het verstandig om jaarlijks opnieuw een reanimatie-instructie te volgen.  

 De Kernraad heeft de Stichting Steunfonds Gezondheidszorg Kempenland gevraagd om vanaf 2020 reanimatiecursussen te verzorgen in Riethoven. De stichting verzorgt deze cursussen onder de naam ‘Reanimatie de Kempen’. De docenten, die deze cursussen geven, zijn gecertificeerd door de Nederlandse Reanimatie Raad. Met het reanimatiediploma kunt u zich (opnieuw) aanmelden als Burgerhulpverlener bij HartslagNu. 

Op de maandagen 11 en 18 mei 2020 wordt in de Hofstek een cursus ‘reanimatie met bedienen van een AED’ voor nieuwelingen gegeven. De cursus beslaat twee avonden van 19.00 tot ongeveer 22.00 uur. De cursuskosten bedragen € 20,00, inclusief het cursusboek van de Hartstichting.  

Op de maandagen 20 april en 25 mei 2020 kunt u in de Hofstek een herhalings­cursus volgen. De herhalingscursus beslaat één avond, ook steeds van 19.00 tot ongeveer 22.00 uur. De kosten van een herhalingscursus bedragen € 12,00.  

U kunt zich aanmelden: 

• via e-mail: reanimatieaed@upcmail.nl

• via het contact formulier op website van Reanimatie de Kempen; 

• telefonisch: 0497-573751. 

Het cursusgeld moet contant betaald worden voor aanvang van de cursus aan de docent. Veel zorgverzekeraars vergoeden de kosten van een reanimatiecursus vanuit een aanvullende verzekering. Niet alle zorgverzekeraars geven echter concreet aan dat ze een reanimatiecursus vergoeden. Ze vergoeden dan een bedrag voor gezondheidscursussen en preventieve cursussen in het algemeen; een reanimatiecursus valt hier ook onder. 

Mocht u een (herhalings-)cursus willen volgen, maar schikken u deze datums niet, dan is het verzoek om u toch op te geven. Bij voldoende aanmeldingen zullen nog meer cursussen in Riethoven georganiseerd worden.  

Want: hoe meer Burgerhulpverleners, hoe hartveiliger Riethoven!