Beste lezers van de Houwmouw

Beste lezers van de Houwmouw

Het grootste deel van de corona-maatregelen zijn eindelijk opgeheven, de carnaval is weer voorbij en bij het verschijnen van deze Houwmouw zijn ook de gemeenteraadsverkiezingen weer geweest.  

Over de oorlog in Oekraïne kunnen we alleen maar hopen dat deze zo snel mogelijk stopt en dat geldt ook voor de oorlogen elders in de wereld. 

Het dagelijks leven kabbelt voor de meesten van ons voort en de lente is weer beginnen. Tijd voor nieuwe avonturen? Tijd voor een grote schoonmaak? Goede voornemens (weer) oppakken? 

Voor ons als huisartspraktijk blijven een aantal dingen hetzelfde,  zijn er een aantal dingen nieuw en we hebben natuurlijk ook goede voornemens… 

De dingen, die hetzelfde blijven:  

De zaken, die nieuw zijn:  

Goede voornemens: 
Graag zouden we in 2022 weer een avond met de KBO willen doen over positieve gezondheidszorg. Daar gaan we mee aan de slag. 

Ook zouden we in 2022 graag verder gebruik maken van e-Health. E-Health is een verzamelnaam voor het gebruiken van digitale hulpmiddelen om de zorg te ondersteunen of te verbeteren. De gezondheidszorg loopt niet voorop in digitalisering, maar langzamerhand komt er verandering in.  

Onze praktijk biedt u nu al de mogelijkheid om online inzage te hebben in uw dossier en ook online recepten te bestellen of een afspraak in te plannen. Ook kunt u op een beveiligde manier via e-mail een vraag stellen. U kunt zich hiervoor aanmelden op onze website bij MijnGezondheid.net en de MedGemak-app.  Om deze mogelijkheden te kunnen gebruiken heeft u wel een DigiD nodig. 

We kunnen ons voorstellen dat het aanmelden en gebruiken van MijnGezondheid.net niet voor iedereen gemakkelijk is en we zouden daarom graag kijken of we hier een informatie-avond over kunnen organiseren. 

Daarnaast zouden we (eindelijk) willen proberen of het gebruikmaken van videoconsulten iets toevoegt aan onze huidige manier van werken. 

Een ander voornemen is om wat regelmatiger een stukje te schrijven voor de Houwmouw. U zult de komende edities wel zien of dat gelukt is! 

We wensen u een mooi voorjaar met vrede, voorspoed en een goede gezondheid! 

Met vriendelijke groeten, 
Huisartspraktijk Riethoven