Beste mensen en medeparochianen 

Beste mensen en medeparochianen 

Het jaar 2022 eindigt spoedig. Voor het zo ver is, vieren wij wereldwijd het kerstfeest, de geboorte van Jezus van Nazareth ruim twee duizend jaar geleden. Wereldwijd wordt dit feest uitbundig gevierd. Tijdens de oorlogen trachten de partijen tijdelijk staakt het vuur in te stellen, om iedereen de kans te geven feest te vieren samen met hun dierbaren. 

Een week later nemen we afscheid van het oude jaar en om het nieuwe jaar te verwelkomen. 

Het jaar 2022 is voor de meeste mensen een zwaar en moeilijk jaar geweest. Laten wij al die ellende achter ons laten om onze blik te werpen op een mooie toekomst. Het gaat niet van zelfsprekend, wij zullen ons best doen om onze droom te laten uitkomen. Wij zullen  schouder aan schouder samen verder gaan, op zoek naar het geluk dat iedereen lief is. 

In ons dorp worden meerdere activiteiten georganiseerd om mensen bijeen te brengen. We ontmoeten medebewoners van ons dorp bij het bezoeken van de kerststal op het kerkplein, die vol staat met dieren een beelden. 

De overgang van het oude jaar naar het nieuwe zal magisch zijn. Na een seconde komen wij aan in het nieuwe jaar. 

Er is een Kindje voor ons geboren, Jezus Christus, de Verlosser van de wereld. Het brengt licht in de duisternis voor iedereen. Het brengt de wereld vrede en vreugde. 

Via deze weg wil ik iedereen die de kerk in het afgelopen jaar geholpen heeft, in welke vorm ook, bedanken. 

Na 10 december is de kerststal klaar, kom je ook eens kijken? 

Ik wens alle inwoners van Westerhoven en Riethoven een zalig en gezegend Kerstfeest en een gezond en gelukkig 2023. 

Vieringen in de kerk van H. Willibordus: 

Kapelaan Pietro