Beste Riethovenaren

Beste Riethovenaren

Het beloofde vervolg na het vorige schrijven in de Houwmouw liet wat langer op zich wachten. 

Het zal u niet ontgaan zijn dat door corona weer veel extra maatregelen zijn ingegaan. Op moment van schrijven lijken de aantallen besmettingen te dalen. Hopelijk blijft dat zo en kunnen we iets gezelliger de feestdagen in. 

Voor de huisartspraktijk Riethoven geldt: 
DE HUISARTSPRAKTIJK IS GEOPEND 

Mocht u verkouden zijn, hoesten, keelpijn, plots verlies van reuk of smaak hebben of u heeft koorts kom dan niet naar de huisartspraktijk! Wanneer u niet ernstig ziek bent dan maakt u een afspraak bij de GGD voor een coronatest. Dit kan via de mail www.coronatest.nl of telefonisch 0800-1202. Bij vragen over corona belt u 0800-1351. Bij ernstige benauwdheid of heftige vermoeidheid belt u wel de huisarts. 

Vanwege extra drukte door corona hebben we onze spreekuren aangepast. We willen graag zoveel mogelijk mensen helpen op een zo veilig mogelijke manier. 

We vragen alle bezoekers aan de huisartsenpraktijk een mondmasker te dragen. Alle medewerkers van de praktijk dragen ook een mondmasker en een witte jas. 

Het liefst houden we de afspraken telefonisch om het risico op besmetting zo laag mogelijk te houden. Ook kunt u gebruik maken van e-mailconsulten via MijnGezondheidNet. Speciaal voor huidafwijkingen kunnen we u een link per mail sturen, zodat u op een veilige manier uw foto aan ons kunt laten zien. We onderzoeken op dit moment de mogelijkheden voor veilig videobellen. 

We snappen dat niet iedereen handig is op digitaal vlak. U kunt hulp vragen via de Digihulplijn 0800-1508. Deze hulplijn is bereikbaar van maandag tot vrijdag van 900-17.00uur.  

Wanneer een gewone afspraak nodig is, dan vragen we u slechts één klacht per afspraak te bespreken. Het maken van dubbele afspraken is op dit moment niet mogelijk. Helaas hebben we ook minder plekken beschikbaar dan u van ons gewend bent. 

Mocht u zo ziek zijn dat u niet naar de praktijk kunt komen, dan doen wij een visite bij u. We zouden u wel willen vragen dit zo vroeg mogelijk in de ochtend, liefst voor 10.00 uur, aan te vragen in verband met de planning. 

Aan het eind van de dag hebben we een corona-spreekuur. Dit spreekuur vindt plaats in een aparte kamer in onze praktijk. De huisartsen van Riethoven en Steensel doen dit spreekuur afwisselend. 

Samen houden we de zorg voor iedereen beschikbaar. 

Hartelijk dank voor uw begrip.
Team huisartspraktijk Riethoven