Beste Riethovenaren,

Beste Riethovenaren,

Afgelopen 4 mei hebben we in Riethoven de eerste dodenherdenking gehad bij het oorlogsmonument. Helaas was deze herdenking compleet anders dan dat wij als ‘Comité 4 mei Riethoven’ hadden uitgedacht en voorbereid. 

Door de landelijke besluiten omtrent het virus zat een herdenking met publiek er dit jaar helaas niet in. Samen met de gemeente Bergeijk is er nagedacht over een alternatief programma om de herdenking toch plaats te laten vinden. 

In een uiterst sobere vorm maar met inachtneming van het grootste respect zijn in de ochtend van 4 mei twee kransen gelegd in herinnering aan alle overleden, burgers en militairen, in oorlogssituaties of bij vredesmissies, overleden of vermoord tijdens of na de tweede wereldoorlog. 

Het voltallige college van de gemeente Bergeijk was aanwezig als ook twee leden van ons comité. Wethouder Stef Luijten blies de taptoe op zijn trompet en met een minuut stilte was de plechtigheid in 5 minuten weer voorbij. Nabij het monument zijn gedichten opgehangen die zijn gemaakt door leerlingen van groep 8. Deze blijven de komende tijd hangen voor u om te gaan lezen 

De ceremonie is vastgelegd door het Dorpsjournaal en daarnaast ook via de gemeente Bergeijk. Een beknopt beeldverslag van dit laatste kunt u terugzien via de website van KempenTV. 

Wij hopen en verwachten dat we volgend jaar met meerdere Riethovenaren en belangstellenden een passende herdenking kunnen gaan houden zoals bedoeld. 

Namens Comité 4 mei Riethoven,
Karin van Bakel, Piet Jansen, Eric Willems en Gijs Willems