Bezoekgroep

Bezoekgroep

De Bezoekgroep in het dorp heeft het afgelopen jaar nieuwe aanvragen gekregen, dat is prettig voor de vrijwillige bezoekers maar bovenal voor de inwoners die behoefte hebben aan bezoek.   Veelal geven inwoners aan dat er naast het vaste bezoek van familie en of buurtgenoten er ook behoefte is aan extra bezoek van iemand vanuit de Bezoekgroep, gewoon om een ander praatje te kunnen hebben of met elkaar een blokje om te kunnen gaan. De redenen kunnen heel verschillend zijn, het enige waar het om gaat bij de Bezoekgroep is of iemand behoefte heeft aan bezoek. Na een aanmelding kijkt de coördinator welke vrijwilliger zou passen bij de aanvraag en regelt een eerste contact, als dit goed bevalt maakt de vrijwilliger voor het volgende bezoek zelf de afspraken. Alles dus op een gemoedelijke manier.   

De Bezoekgroep is enkele jaren terug ontstaan uit een idee van de KBO en parochiële ziekengroep om samen op te trekken in een Bezoekgroep in het dorp voor iedereen of je nu jong, oud, ziek of gezond bent dat maakt niet uit. Als je het aangenaam vindt als er met een bepaalde regelmaat een vaste vrijwillige bezoeker bij je langskomt voor gezelschap dan mag je gerust de Bezoekgroep benaderen.  

De Bezoekgroep is te bereiken op nummer: 06-51923326 
Of per mail: bezoekgroep@meerriethoven.nl                                                                                                                                                                                                                          

De coördinator vertelt je graag meer over de werkwijze van de Bezoekgroep. Aan de Bezoekgroep zijn geen kosten verbonden. Inmiddels zijn ongeveer 12 vrijwilligers actief bij de Bezoekgroep. Natuurlijk is er nog plaats voor nieuwe mensen die zin hebben om zich aan te sluiten bij de Bezoekgroep. Je kunt namelijk heel makkelijk zelf je eigen tijdsinvestering en planning bepalen. Ben je nieuwsgierig geef dan een seintje aan mij of bel naar de Bezoekgroep.  

De Bezoekgroep is een vaste activiteit van de Coöperatie Meer Riethoven.  

Dorpsondersteuner Riethoven
06-55225856  /  dorpsondersteuner.riethoven@gmail.com.