Bij het overlijden van Gijs Willems

Bij het overlijden van Gijs Willems

Op 17 mei is Gijs Willems op 77-jarige leeftijd overleden. Vanwege de coronamaatregelen moest de afscheidsdienst in kleine kring plaatsvinden en kon het dorp niet op de gebruikelijke manier afscheid nemen. Maar de spontane erehaag van veel dorpsgenoten op de route van de kleine rouwstoet naar de kerk voor deze afscheidsdienst op 22 mei was veelzeggend. 

Gijs was gedurende zijn hele leven een belangrijke steunpilaar van de Riethovense dorpsgemeenschap. Voor zijn vele verdiensten heeft de Kernraad hem in 2017 namens de Riethovenaren D’n Bouwman toegekend. 

De afgelopen jaren heeft de Kernraad bij een tweetal projecten op prettige en succesvolle wijze met Gijs samengewerkt. De ontwerpschetsen voor de herinrichting van de Plaetsen en het ontwerp van het Oorlogsmonument zijn van zijn hand. Daardoor vormen de Plaetsen en het Oorlogsmonument voor de Kernraad een blijvende herinnering aan Gijs. 

Voorwaarde om met Gijs te mogen en te kunnen samenwerken was ambitie en respect: Gijs ging nooit voor half werk en stond er altijd op dat iedereen in zijn waarde gelaten werd. Gijs leverde steeds met veel humor een belangrijke bijdrage aan een goede sfeer in een team. De Kernraad is dankbaar met Gijs te hebben mogen samenwerken. 

De Kernraad wenst Mappy, de kinderen en de kleinkinderen veel sterkte toe bij het een plaats geven van dit te vroege afscheid. 

Stichting Kernraad Riethoven