Bijna alle woningen ‘Achter de Sleutel’ verkocht aan Riethovenaren!

Bijna alle woningen ‘Achter de Sleutel’ verkocht aan Riethovenaren!

Wij zijn blij met het nieuws dat 29 van de 35 koopwoningen in het plan Achter de Sleutel zijn/worden verkocht aan Riethovense inwoners. Vanaf het begin zette Meer Riethoven zich in (destijds als Zorg in eigen Dorp en de laatste jaren als Meer Riethoven en Kernraad) voor de realisatie van dit project en voor passende woningbouw voor Riethovense inwoners die daar grote behoefte aan hadden. En dan met name de starters en senioren.

In de samenwerking met de gemeente en de ontwikkelaars spraken we in 2019 al af dat de woningen in eerste instantie zouden worden aangeboden aan de Riethovenaren die zich destijds al bij ons gemeld hadden op volgorde van inschrijving. Deze Riethovenaren waren toen ook al betrokken bij de ontwikkeling van het plan via de inwonersavonden en bijvoorbeeld als lid van de klankbordgroep.

Met grote waardering hebben wij kunnen vaststellen dat de bouwers; Keersop Projectontwikkeling en Van Santvoort Bouw BV, zich aan deze ‘oude’ afspraak gehouden hebben. Ondanks dat er bij hun bijna 900 belangstellenden ingeschreven stonden, kreeg ‘onze’ lijst bij de toewijzing voorrang. Bovendien wordt ‘bouwen op maat’ toegepast en kunnen de aspirantkopers de woning nog aanpassen aan hun persoonlijke wensen.

Het geeft ons ook grote voldoening als we in het dorp horen hoe blij de starters en senioren zijn dat ze nu feitelijk naar een passende woning in Riethoven kunnen. En natuurlijk geeft dit ook weer de noodzakelijke doorstroming, waardoor ook anderen weer naar een voor hun passende woning kunnen. Na de vakantie start de bouw en in 2025 zijn de woningen bewoonbaar.

Meer weten? Kijk op achterdesleutel.nl/nieuws