Binnenkort ook een pluktuin in de dorpsmoestuin van Riethoven

Binnenkort ook een pluktuin in de dorpsmoestuin van Riethoven

logo van de Rabobank

In november startte de Rabobank een duurzaamheidsactie, daar schreef de Dorpsmoestuin zich voor in. 15 december werden ze blij verrast met het bericht dat ze een bijdrage van €1000,- tegemoet konden zien.

Foto van kinderen die in de dorpsmoestuin van Riethoven bezig zijn.

De Werkgroep Dorpsmoestuin van de dorpscoöperatie Meer Riethoven wil de dorpsmoestuin graag uitbreiden met een bloemen-pluktuin en ook een vernieuwde fatsoenlijke compostbak realiseren. 

Over de dorpsmoestuin

De dorpsmoestuin in Riethoven, onderdeel van de initiatieven van de dorpscoöperatie, bestaat ongeveer 6 jaar en ligt midden in het dorp bij de basisschool en grenst aan het schoolplein. De schoolkinderen kunnen zien hoe voedsel groeit en regelmatig een handje meehelpen en/of oogsten. 

De moestuin heeft daarmee naast een duurzaam- ook een educatief karakter. De moestuin wordt gerund door een werkgroep van 8 vaste vrijwilligers en wordt gesteund door de “vrienden van de moestuin” een aantal dorpsinwoners die de oogst uit de tuin gebruiken voor eigen behoefte.

Uitbreiding bloemen (pluk) tuin

De moestuin wordt uitgebreid met een bloemen (pluk) tuin en daarvoor zijn bloemen, zaden en een palen constructie nodig. De compostbak wordt vergroot en vernieuwd en gemaakt van duurzame materialen. Wij hopen voor menig Riethovenaar een bosje bloemen te kweken in 2024

Wil je ook meedoen of meer weten?  Laat dat dan even weten via info@meerriethoven.nl