Brengt u dit jaar uw oud ijzer en textiel zelf naar ons?

Brengt u dit jaar uw oud ijzer en textiel zelf naar ons?

IK weet het nog als de dag van gisteren. Carnaval 2020 gezellig kletsend aan onze omgebouwde  hangtafel/gaderobe kliko. Ik trof in de Rietstek iemand die toen net die dag voor zijn werk uit Italië was gekomen. Het ging even over de gebeurtenissen in de wereld, maar het leek allemaal ver van mijn bed en bij ons zou dat toch nooit kunnen gebeuren en we feestten zonder zorgen verder. 

7 maart 2020, de eerste zaterdag van maart, traditiegetrouw de oud ijzer en kleding ophaaldag van onze korfbalclub en dat voor alweer de 30ste keer. Wat hadden we toch weer een mooie dag en lekker veel oud ijzer langs de straten. De tractoren reden af en aan bij fam van Grotel. Ook toen was er eigenlijk nog geen paniek. De hele dag hebben we met onze vrijwilligers het oud ijzer opgehaald en zelfs gezamenlijk nog een lekkere zelfgemaakte soep gegeten. Wie had er toen gedacht dat dat een van de laatste grote acties/ evenement van ons in het dorp zou worden. 

Nog geen week later 12 maart de eerste persconferentie met daarop aansluitend de eerste maatregelen en het was gedaan met onze tradities, evenementen en gewoontes. Wat waren we blij dat we nog net onze oud ijzer/kleding actie achter de rug hadden. Het verenigingsleven in het hele dorp kwam op een heel laag pitje te staan. Ook bij onze vereniging was er verwarring. Wat kunnen we wel en wat niet. De jeugdtrainsters deelden leuke filmpjes voor trainingen via de digitale weg en er werd volop aan mogelijkheden gedacht. Een online fit moment of online yahtzee avond voor alle senioren en midwekers was echt ontzettend leuk en toen nog heel verrassend. 

Een jaar van denken in mogelijk-heden en niet bij de pakken neer gaan zitten. Vooral voor de jeugd is er gelukkig nog best wel wat mogelijk geweest. De 18 plussers hebben zich tot op het laatste moment steeds weer flexibel opgesteld en zelfs in 2 tallen op het veld getraind maar helaas kwam het in december voor hen echt stil te staan. Onze materialen zijn nog nooit zo schoon geweest en dat allemaal voor een doel: veiligheid voor alles. 

We gaan de goede weg op maar helaas we zijn er nog niet, hoe graag we ook allemaal willen. Dat wil dus ook zeggen dat we, na goede overweging, de oud ijzer en kleding actie ook moeten laten schieten. Ondanks dat de vergunning ervoor binnen is en het draaiboek klaar ligt, vinden we dat het er op dit moment niet naar uit ziet dat we deze actie op een verantwoordelijke manier kunnen doen. We zijn zuinig op onze vrijwilligers. We willen ontzettend graag vooruit en hadden echt verwacht dat dit voor ons een activiteit zou zijn die de tradities weer voort zou zetten zonder onderbreking.

Maar wij zijn wij niet als we niet in mogelijkheden zouden denken want ook voor onze oud ijzer en kleding actie hebben we eigenlijk altijd al een oplossing. 

Je kunt je oud ijzer al gedurende het hele jaar door zelf naar fam. van Grotel brengen aan de Schoolstraat 45. Dus kan het niet wachten dan kun je daar zelf nu ook terecht. Houd wel de RIVM maatregelen in acht. Mocht je echt te veel of te zware stukken hebben en geen mogelijkheid hebben om het zelf te brengen, kun je altijd bellen naar tel. 040 – 842 11 55. Wij komen het dan verantwoord ophalen. 

Dit geldt ook voor onze kledinginzameling, deze is het hele jaar door in te leveren in onze textielcontainer bij familie Cremers, Eind 13, tel. 040 – 204 48 39. 

Wat kunt u er allemaal in doen? 

Gedragen kleding, schoenen, tassen, gordijnen, lakens, dekens, knuffels etc. Voorwaarde is wel dat het in een gesloten plastic zak zit 

We hopen dat jullie begrip hebben voor onze beslissing en onze club blijven steunen door het deze keer zelf weg te brengen of gewoon nog een jaartje te laten staan maar zeker niet mee te geven aan andere oudijzer handelaren. Hiermee steunt u echt onze vereniging en kunnen we onze vereniging voor iedereen levendig houden! 

Nog even geduld en volhouden. Zorg goed voor elkaar en respecteer elkaar, blijf gezond. Volgend jaar de eerste zaterdag van maart zijn we er weer bij!!!!!! 

Birgit van den Putte, Voorzitter KV Rietvogels