Burendag 2023

Burendag 2023

Sfeerverslag uit de Willibrordusstraat:

Op 8 augustus zaten we met 5 aan de eetkamertafel om te brainstormen over burendag 2023.

Lieneke had ons eerder uitleg gegeven en straten die al eerder een burendag hadden georganiseerd hadden al wat ideeën aangedragen. We besloten de burendag laat op de middag te starten met koffie, thee en cake. Rond 6 uur iets te eten, waarna er gezellig geborreld kon worden.

Er werden uitnodigingen gemaakt, waarop het programma stond. Om de boodschappen te betalen, werd aan de buurtbewoners boven de 12 een bijdrage van 10 euro gevraagd. De tweede avond dat we bij elkaar zaten hebben we de aanmeldingen geteld, een boodschappenlijst gemaakt, een overzicht gemaakt van spullen die we konden lenen of huren en taken verdeeld.

Op 23 september waren 65 buurtbewoners aanwezig op de burendag. Sommige dronken koffie en bleven een hapje eten uit de Kippiepan, andere kwamen eten en bleven voor de borrel. Er zijn de laatste jaren verschillende mensen nieuw in onze straat komen wonen, dus het was veelal elkaar voorstellen en uitleggen in welk huis men woonde. Het zou tot 21.30 uur duren, dat liep een beetje uit, maar daarna werd ook met alle nog aanwezige buurtbewoners opgeruimd!

We hebben de groepsapp “buurtpreventie” met 10 telefoonnummers uitgebreid en weten elkaar nu beter te wonen/vinden. Al met al een geslaagde eerste Burendag van de Willibrordusstraat. Volgend jaar weer!

Een collage van foto’s van de burendag 2023

Naast de Willibrordusstraat deden ook de bewoners uit de Galbergen, de Gildestraat, Tonterstraat, Aan de Schutsboom, Schoolstraat, Boshovensestraat, Voorthof, Rijthof, Heuvelweg, Eikestraat en Schaiksedijk mee.

Dorpsondersteuner Lieneke Verspaandonk ontdekte dat tijdens de burendag….

Uitgangspunt van Meer Riethoven is niet voor niets:

Riethoven, voor elkaar!

We zorgen voor elkaar & we hebben het goed voor elkaar!

Samen dragen we zorg voor een leefbaar Riethoven, het dorp waar we trots op zijn.

Volgend jaar doen al deze straten weer mee, maar we gaan dan voor de 15 straten. Dus….. heel graag tot ziens met je idee, plan, vraag of aanbod om mee te doen. Of het nu koffie, eten, zingen, spelen of samenwerken is, alle vragen mogen gesteld worden

Groetjes Dorpsondersteuner Lieneke Verspaandonk