Coronavaccinatie (bericht van de huisartsenpraktijk)

Coronavaccinatie (bericht van de huisartsenpraktijk)

Geachte Riethovenaar, 

Gelukkig zijn er meerdere vaccins tegen corona ontwikkeld. U heeft de laatste tijd hier vast veel over gehoord. Binnenkort kunnen sommige groepen ook een uitnodiging via de huisarts krijgen. Hieronder leest u daar meer over. 

Op dit moment worden mensen van 80 jaar en ouder uitgenodigd door de GGD om zich te laten vaccineren met het BioNTech/Pfizer-vaccin. 

Komende weken zal er ook een oproep vanuit de huisartspraktijk komen. De huisartsen gaan vaccineren met het vaccin van AstraZeneca. Dit vaccin is alleen goedgekeurd voor patiënten onder de 65 jaar, dus niet voor ouderen. 

Er zijn nog niet voldoende vaccins voor iedereen, dus landelijk is besloten om eerst de mensen van 64 en 65 jaar te vaccineren (mensen geboren in 1956 en 1957).  

Ook is het advies om mensen met zeer ernstig overgewicht te vaccineren. Wij weten echter niet van iedereen lengte en gewicht. Als u denkt bij deze groep te horen, vragen we u uw BMI te berekenen. Dit kan bijvoorbeeld via: BMI berekenen | Voedingscentrum.  Wanneer de BMI boven de 40 is vragen we u dit aan ons door te geven.  

De laatste groep zijn de volwassen (18+) mensen met syndroom van Down. 

Sommige mensen zijn reeds gevaccineerd via hun werkgever. Deze informatie komt niet automatisch naar de huisartspraktijk. Zou u het aan ons door kunnen geven wanneer u reeds door uw werk gevaccineerd bent? 

Voor overige vragen over de vaccinatie verwijzen we u naar de website www.coronavaccinatie.nl of u kunt bellen met 0800-1351. 

Dus, graag vóór 15 februari: 

Doorgeven bij voorkeur via MijnGezondheid.net of via de mail (info@gcriethoven.nl). 

Dit is de informatie die we tot nu toe hebben, wij informeren u zodra we meer weten. 

Met vriendelijke groet,

Huisartsenpraktijk Riethoven.