Dagbesteding Meer Riethoven; Dichtbij, zó bijzonder

Dagbesteding Meer Riethoven; Dichtbij, zó bijzonder

Dagbesteding aan huis. 
Veel is er anders nu er nog steeds beperkende maatregelingen zijn vanwege Covid-19. De Dagbesteding besloot ook om tijdelijk niet samen te komen in de Rietstek. Voor de werkgroep, de vrijwilligers en de begeleidster was het geen makkelijk te nemen beslissing omdat we weten hoe belangrijk de Dagbesteding is voor deelnemers en mantelzorgers. Vooral het missen van de gezelligheid is voelbaar bij iedereen. We besloten om Dagbesteding aan Huis weer op te starten. Hiermee is het mogelijk dat onze vaste begeleidster Sjaan aan huis ondersteuning biedt. Zij bezoekt een deelnemer thuis, zij brengt spelmateriaal mee en samen spelen zij een spel of maken een wandeling. Ondertussen is er tijd voor een gezellig praatje. Op deze manier konden we toch iets betekenen en de mantelzorger een beetje ontlasten.  

Dag van de mantelzorger. 
Op 10 november was de dag van de mantelzorger. Een dag waarop ook wij aan de mantelzorgers van de deelnemers hebben laten weten dat wij waardering hebben voor al datgene wat zij voor hun partner, familielid doen.  

Andere jaren konden we iets speciaals in de Rietstek organiseren maar dit jaar hebben we bij iedereen thuis een bijzondere kaart met gedicht bezorgd. Zodra het weer kan drinken we samen een kopje koffie in de Rietstek.  

Onze vrijwilligers. 
Onze vrijwilligers hebben zolang als mogelijk geholpen om de Dagbesteding, samen met de begeleidster op een veilige en verantwoorde wijze open te houden. Dat het anders was dan dat we gewend waren hebben we ervaren. Maar het zien van de vrolijke gezichten van de deelnemers gaf iedereen het gevoel; ‘Hier doen we het voor!’. De vrijwilligers missen de deelnemers en om dit te laten blijken hebben zij voor de deelnemers iets gemaakt wat ook door hen thuis is afgegeven. Een klein gebaar uit een vrijwilligers hart.  

De groep vrijwilligers is op zoek naar nieuwe vrijwilligers die samen met hen mee willen doen. Er zijn vrijwilligers die jou graag vertellen wat er wordt verwacht bij de dagbesteding en wat het jou brengt als je mee komt doen. Heb je interesse laat het ons dan weten.  

De maand december.  
Terwijl we deze kopij voor de Houwmouw moeten inleveren weten we nog niet of er in december weer mogelijkheden zijn om de dagbesteding weer op te starten. Wij kijken ernaar uit en zijn aan het denken wat wel kan, al is het klein of anders. We begrijpen zo ontzettend goed dat elkaar kunnen ontmoeten zo van waarde is, dat we dit zo snel als mogelijk weer gaan doen.  

Werkgroep Dagbesteding Meer Riethoven. Dichtbij, zo bijzonder!