Dagbesteding Meer Riethoven; Dichtbij, zó bijzonder

Dagbesteding Meer Riethoven; Dichtbij, zó bijzonder

Het is bijna 3 jaar geleden dat we in ons eigen dorp startte met dagbesteding en met succes.  Het succes zit er in dat we na 3 jaar kunnen zeggen dat de dagbesteding een onmisbare schakel is in het brede aanbod van activiteiten in eigen dorp. Dagbesteding is juist voor dorpsgenoten die extra aandacht en ondersteuning nodig hebben een zeer betekenisvolle activiteit. Bij de dagbesteding zorgt de professionele begeleidster, ondersteund door betrokken vrijwilligers voor een warme en veilige sfeer waar elke deelnemer zich thuis voelt. Voor de mantelzorgers is dit van groot belang. 

Elke dinsdag en donderdag komt een groep van gemiddeld 10-12 deelnemers naar de Rietstek om te genieten van het programma en de aandacht die de begeleidster en vrijwilligers voor hen hebben. Steeds opnieuw wordt getracht om het programma te vullen met nieuwe creatieve activiteiten of door bijzondere verhalen met elkaar te delen. Vast onderdeel is ook het samen bewegen onder leiding van fysiotherapeut Sjaak Coenen. Soms komen de kinderen van Nummereen langs zoals met Kerst om een kerstkaart voor elke deelnemer te brengen en gezellig spelletjes te spelen.  

Ook dit jaar zal in het voorjaar het Boerderij programma weer plaatsvinden bij de Rythovius Hoeve aan de Bisschop Rythoviusdreef. Uit de enthousiaste reacties van de vorige keren weten we dat deelnemers uitkijken naar dit programma op de Boerderij.  

 De gemoedelijkheid, het veelzijdige programma en de herkenbaarheid maken de dagbesteding in eigen dorp zó bijzonder. We zijn dan ook heel blij dat gemeente Bergeijk de financiering voor de komende jaren geborgd heeft. De Dagbesteding is een dienst van de coöperatie en wordt door de werkgroep dagbesteding georganiseerd.  

Kom gerust een keer kijken.  

Werkgroep Dagbesteding, Kees van den Broek, Marjo van Driel, Susan Jansen, Henriëtte Rieswijk, Jack Spanbroek (namens coöperatie) en Janny Stevens, Dorpsondersteuner.  

Coördinator Susan Jansen kun je benaderen door een mail te sturen naar: dagbesteding@meerriethoven.nl