De filosofische zapper

De filosofische zapper

Nu de plastic flesjes niet zoveel meer voorkomen bij het zwerfafval zijn het nu vooral de sigaretten verpakkingen die op gaan vallen. In oktober houden traditioneel veel mensen op met roken. Dat leek merkbaar langs de wegen, we hebben nog nooit zoveel sigarettenpakjes opgeraapt. Hopelijk houdt iedere gestopte roker het vol, dat scheel weer in het afval. 

Nou zullen de meeste niet-rokers wellicht niet weten wat er allemaal voor afschrikwekkends op de verpakking staat. Dat het slechts is voor hart en bloedvaten, dat je er mond- keel- en longkanker van kunt krijgen en dat het invloed heeft op de hersenen. Waarschijnlijk lezen de rokers dat niet meer, of ze zijn er niet van onder de indruk.  

Als je een doosje medicijnen ophaalt bij de apotheek staat daar op hoe je het moet gebruiken. 2 keer per dag 1 tablet. Helemaal duidelijk zou je zeggen. Toch wordt dat nog een keer voorgelezen door de assistente als je het gaat ophalen. Zou iets soortgelijks ook niet kunnen bij de kassa in de supermarkt? Dat de caissière bij aankoop van een pakje sigaretten zegt: “Let op: roken kan impotentie veroorzaken”. Als extra waarschuwing.  

Voor de gestopte rokers: houd vol! Niet alleen voor het milieu maar vooral voor jezelf. 

De filosofische zapper.