De hobby

De hobby

Al jaren kunnen kinderen in Riethoven in de herfst en winterperiode op woensdagmiddag naar de hobby. Er wordt dan geverfd, getimmerd, gezaagd en geknutseld dat het een lieve lust is. 

Alle kinderen van de basisschoolleeftijd zijn welkom. De meeste kinderen komen uit Riethoven, maar ook kinderen uit omliggende dorpen weten ons regelmatig te vinden.  

Deze middag wordt vooral begeleid door mensen die de pensioenleeftijd al enige tijd hebben bereikt. In maart zijn we door corona al eerder met de hobbymiddagen gestopt omdat we deze kwetsbare groep vrijwilligers niet onnodig in gevaar wilden brengen.  

Ook nu kunnen deze mensen nog niet terug in het openbare leven, dat betekent dat de hobby nu nog maar 4 vrijwilligers heeft om deze middagen te draaien.  
Hoe enthousiast wij ook zijn en hoe leuk we het ook vinden… We hebben slechts 2 handen…  We zijn dan ook dringend op zoek naar mensen die zo lang corona ons nog teistert, willen helpen om de hobbymiddagen door te kunnen laten gaan!  

Er kan al zoveel niet meer in deze bizarre tijd. Laten we deze gezellige middag in stand houden.  

We hebben nu al moeten beslissen dat de timmerkelder gesloten blijft voor de kinderen en zolang we niet meer vrijwilligers hebben, komt er iedere week (online) een intekenlijst voor de kinderen om zich op te geven. Er kunnen dan maximaal 30 kinderen per week deelnemen. Dat is natuurlijk heel jammer en gaat voorbij aan de doelstelling om ALLE kinderen de kans te geven creatief bezig te zijn. 

Dus… gaat jouw kind iedere week met plezier naar de hobby? Denk er dan eens over om samen je kind mee te komen om te helpen?  

De hobby start 28 oktober en is iedere woensdagmiddag van 13.30 tot 15.00 (vrijwilligers komen vaak wat eerder en drinken na afloop samen koffie) 

Heb je nog vragen of wil je je opgeven, neem dan contact op met Karolien (rietstek@meerriethoven.nl