Dikke duim voor de jeugdige wagenbouwers

Dikke duim voor de jeugdige wagenbouwers

Onze dorpsondersteuner Lieneke en Joyce van Meer Riethoven gaan sinds twee carnaval seizoenen langs bij de (jeugd)wagenbouw groepen om te kijken wat er bij de groepen speelt, waar behoefte aan is en om verbindingen te creëren. En we namen appelflappen mee.

Na het 1e jaar is daaruit een app-groep ontstaan waar van iedere wagenbouwers groep iemand is aangesloten. Ook zijn er diverse bijeenkomsten geweest om met elkaar uit te wisselen. 

Dit jaar zijn ook bestuursleden van onze Carnavalsvereniging aangesloten zodat we met elkaar kunnen brainstormen over de toekomst van de (jeugd)wagenbouwgroepen. Zij zorgen jaarlijks samen met de loopgroepen zorgen voor onze super mooie Riethovense optocht. 

Mooi om te zien welke verbindingen die er tussen de verschillende (jeugd) wagenbouwgroepen onderhouden worden en hoe de ervaren bouwers onze jeugd helpt en meedenkt. Ze leren er ook veel van. Samenwerken in een (grote) groep, rondvragen naar bouwlocaties. Uitdagingen aangaan en elkaar ruimte geven om z’n talent optimaal te benutten.

We hebben genoten van de mooie wagens, outfits en geweldige acts en de vele Riethoven Sjaals die langs de weg zichtbaar waren. Erg motiverend voor de meer dan 100 inwoners die zich met veel plezier en passie inzetten voor onze fantastische optocht.

We hadden een mooie opkomst bij de evaluatie vergadering van onze bouwers. Meer Riethoven en de carnavalsvereniging hebben een aantal goede tips gekregen voor de toekomst. De allerbelangrijkste conclusie: We gaan gezamenlijk gaan optrekken om de bouwlocaties in kaart te brengen en te onderzoeken of een nishut tot de mogelijkheden behoort. Wil je daarover meedenken, heb je suggesties of tips dan horen we dat graag via: info@meerriethoven.nl

We zijn trots op deze jonge Riethovenaren die ons dorp zo goed op de kaart zetten. Niet alleen in Riethoven maar ook in Bergeijk.

Dikke duim ook voor alle sponsoren en de ouders die als hulptroepen en begeleiding onze jeugd mee motiveren om dit mogelijk te maken.