Districts gildefeest

Districts gildefeest

Zondag 17 mei organiseert het St. Annagilde een districtsgildedag. Dan komen er 13 gilden uit onze regio naar Riethoven toe. 

De 5 gilden van de gemeente Bergeijk – 5 gilden van de gemeente Valkenswaard en 3 gilden van de gemeente Waalre. Samen is dit het District Zuid van de Kring Kempenland. Deze regio (district) is binnen de Kring Kempenland altijd zeer actief geweest, en komen ook altijd goed voor de dag binnen de kring. 
Nu komen deze 13 gilden met ongeveer 250 gildebroeders en gildezusters dus op zondag 17 mei naar Riethoven, in hun prachtige en kleurrijke uniformen, om samen te verbroederen. 

Deze dag starten we om 13.00 uur met een optocht door het dorp, vanaf het gildeterrein aan de Molenstraat naar het Dorpsplein, dan naar de Schoolstraat en via de Eviestraat en de Vlasstraat weer terug naar het gildeterrein. Tijdens deze optocht roeren de tamboers hun trom en klinkt er bazuingeschal, en kun je de prachtige uniformen aanschouwen en het vele schitterende prijzenzilver. Ook draagt ieder gilde zijn eigen vaandel mee, en de vendels waaraan men de gildes kan herkennen. 
Weer terug op het gildeterrein beginnen de onderlinge wedstrijden van het kruisboogschieten en het geweerschieten. Wie wordt de koning en de keizer van ons district ? Ook zullen er demonstraties worden gegeven met het standaardrijden. De standaardruiter laat met zijn paard een proef zien. En er zijn demonstraties trommen, met de grote zware gildetrommen en bazuinblazen. Ook de vendeliers zullen hun kunsten met de grote en zware vendels laten zien. 
Al met al een kleurrijk samenspel wat U niet mag missen ! Dus bekijk op 17 mei de prachtige optocht en kom daarna naar ons feestterrein om samen met ons te verbroederen. Er staat een grote feesttent met een prachtig terras, waar we zorgen voor een natje en een patatje ! 

Ook bent u van harte welkom op onze feestavond vrijdag 15 mei, met Pater Moeskroen en Arjon Oostrom. Kaarten zijn voor € 15,- verkrijgbaar bij de Super Riethoven – de Rietstek of op donderdagavond in de Guldhut. U kunt ze ook online bestellen via onze site www.gildestannariethoven.nl 

Gilde St. Anna.