Dorps Koning schieten

Dorps Koning schieten

Beste Riethovenaren, 
helaas heeft het Dorps koning schieten dit jaar niet door mogen gaan i.v.m. het coronavirus. Dit vinden wij bijzonder jammer, want het is de afgelopen 2 jaar een bijzonder en leuk evenement geweest waar menig Riethovenaar zijn schietkunsten heeft kunnen laten zien. De kandidaten moesten dan met het geweer en met de kruisboog een wedstrijdje schieten, waar het dan regelmatig een onderlinge strijd werd wie de beste schutter was. Na een paar oefen avonden kwam dan op de Teerzondag van het gilde de finale. Hierbij was zelfs de burgemeester aanwezig om de prijs (een zilveren schild) uit te reiken aan de winnaar. Deze winnaar mag zich dan een jaar lang Dorpskoning van Riethoven noemen. In 2018 was de Dorpskoning Dirk Antonis, en een jaar later in 2019 was het zijn broer Mark Antonis geworden. Maar dit jaar 2020 hebben we dus geen wedstrijd kunnen organiseren. 

Graag willen we dit evenement dan, indien mogelijk volgend jaar wel weer organiseren. U krijgt hierover dan weer info via de Houwmouw. 

Mocht je denken, dat gilde daar wil ik wel eens wat meer van weten bezoek dan onze site http://gildestannariethoven.nl of heb je interesse in alles wat we bij het gilde doen, kom dan gerust eens even langs op onze oefendagen. Op zondagmorgen vanaf 10.30 uur is het geweerschieten en kruisboogschieten, en op donderdagavond vanaf 20.30 uur oefenen in trommen – bazuinblazen en vendelen en niet te vergeten, gezellig verbroederen. 

Gilde St. Anna.