Duofiets in Riethoven?

Duofiets in Riethoven?

Het idee van een duofiets voor Riethoven is van diverse kanten bij de Coöperatie aangekaart. Door de dorpsondersteuner, de dagbesteding, de bezoekgroep en de KBO  en ook in de ideeënboom bij de oprichting van de Coöperatie is de wens terug te vinden.  
Het is een mooi initiatief dat een uitkomst kan bieden voor iedereen in Riethoven die niet zelfstandig kan fietsen. Het is dus niet alleen voor ouderen van belang, maar ook voor andere leeftijden zoals b.v. ook jongeren met een beperking en hun mantelzorgers. Een duofiets voor iedereen die plezier beleeft aan samen kunnen gaan fietsen, dat is het idee. In de media worden de laatste tijd diverse succesvolle projecten belicht, zoals b.v. in Vessem en op vele andere plekken in Nederland.   
De Coöperatie wil dit initiatief in Riethoven graag oppakken en samen met de hiervoor genoemde partijen, en wie verder nog graag wil deelnemen, uitwerken. Enkele dorpsbewoners hebben zich al enthousiast gemeld om mee te denken of mee te doen.  

Wat gaan we doen: 
Het initiatief wordt onder de vlag van de Coöperatie verder uitgewerkt. Samen met de hiervoor genoemde partijen en iedereen die er bij aan wil sluiten. We kunnen bij initiatieven in de omgeving (Vessem, Hoogeloon en vele anderen) informatie opvragen. We oriënteren ons ook bij fietsmaatjes.nl. Dat is een landelijk platform met heel veel kennis en ervaring in huis en die vele projecten in het land hebben opgezet en begeleid. Kijk maar eens op  www.fietsmaatjes.nl.  Op 14 maart a.s. organiseren zij in Tilburg een informatiebijeenkomst bedoeld voor iedereen die er meer over wil weten. Daar gaan we ons licht opsteken. 

Op 7 april wordt het als nieuw initiatief besproken in de Algemene Ledenvergadering van de Coöperatie Meer Riethoven. 

Heeft u ideeën die ons verder kunnen helpen? Of wilt u meedenken of meedoen om dit initiatief te laten slagen. Laat het ons weten via info@meerriethoven.nl