Een eerste prijs in de Legoleague voor groep 8 Willibrordusschool 

Een eerste prijs in de Legoleague voor groep 8 Willibrordusschool 

Groep 8 van de sint Willibrordusschool is al enkele maanden bezig met de LegoLeague. Met de Lego-robots wordt er, o.l.v. coaches Mariëlla, Ger en Sander, op school geoefend om zoveel mogelijk missies goed te programmeren. Met juf Elke is er gewerkt aan een Innovatieproject, waarvoor de leerlingen allerlei onderzoeken hebben gedaan. Belangrijk onderdeel bij alles zijn de “core values”: Hoe werk je goed samen? Hoe kun je dat laten zien? Wat levert het op? Ook dit wordt door een jury beoordeeld op de wedstrijddag. 

Op zaterdag 9 december was het dan zover; de finaledag van de LegoLeague in Helmond. 

Er deden 17 teams mee, waaronder “de Toffe peren” (groep 8) maar ook de techniekclub “Op eigen risico” uit Riethoven. In 2.30 minuut zoveel mogelijk missies uitvoeren om zoveel mogelijk punten te verzamelen. Het was onzettend spannend!!!!  Ook de presentatie van het innovatieproject (met daarbij de core values) aan een echte jury was spannend. 

De Toffe Peren van groep 8 wisten de halve finale te halen met de Robotmissies en speelden hierin o.a. een echte streekderby tegen “Op eigen risico”. Uiteindelijk wisten “De Toffe Peren” de finalewedstrijd te winnen met 220 punten. Heel knap gedaan!! 

En toen was er feest! Een mooie beker voor de eerste plaats bij de Robotmissies en taart van meester Stan. 

Een superleuke dag, maar ook een superervaring om mee te kunnen doen aan de Legoleague. Dank je wel Mariëlla, Sander, Ger, Guy, Alex, Patrick en juf Elke voor alle begeleiding.