Een terugblik op de info avond ‘Financieel fit’ door Petra van Reth

Een terugblik op de info avond ‘Financieel fit’ door Petra van Reth

Afbeelding van het boek Gek van Geld van Eef van Opdorp

Op uitnodiging van de dorpsondersteuners van Riethoven, Westerhoven, Luyksgestel, `t Hof, de Weebosch, `t Loo en de gemeente Bergeijk presenteerde budgetcoach Eef van Opdorp (bekend van o.a. het tv-programma Uitstel van Executie) in Gemeenschapshuis Den Eijkholt de informatiebijeenkomst Financieel Fit.

Met enkele inwoners van Riethoven en dorpsondersteuner Lieneke Verspaandonk gingen we richting Luyksgestel waar we welkom werden geheten met een kopje koffie en thee.

De avond werd geopend door Marco van Dalen wethouder van de Gemeente Bergeijk en John Vlassak dorpsondersteuner van Luyksgestel en coördinator thuisadministratie bij Cordaad Welzijn. De opkomst was groot met een gemêleerd gezelschap van alle leeftijden.

Een bijzondere, met veel humor gepresenteerde informatieve avond over wat geld doet met je brein en wat voor invloed het heeft op je gedrag en dus je leven. Naast dat Eef bekend is van tv geeft ze ook één op één coaching onder de naam MoneyCoaching. Haar doel? Je krijgt meer zelfkennis, zelfvertrouwen en zelfwaarde.

Eef heeft een boek geschreven met als titel GEK VAN GELD wat we hebben besteld en te leen is. Een boek met de beste tips voor jouw persoonlijke geldtype. Je leest over Eefs eigen valkuilen, vreemde geldkeuzes en geldleven. Kortom een boeiend boek wat je leert hoe belangrijk het is de hoop niet te verliezen, om te blijven geloven in jezelf en anderen en hulp te vragen als iets niet lukt.

Op haar website www.eefvanopdorp.nl  staan tips voor iedereen die meer uit zijn of haar bankrekening wil halen. Of je nu ondernemer of in loondienst bent, student of met pensioen. 

Het was een gezellige, leerzame avond met veel stof tot napraten en nadenken.

Groetjes, Petra von Reth

(één van de bezoekers uit Riethoven)