Er zit weer muziek in het Riethovens Harmonie Corps (RHC)

Er zit weer muziek in het Riethovens Harmonie Corps (RHC)

Het Riethovens Harmonie Corps (RHC) neemt haar activiteiten weer op na lange tijd, het mag nu namelijk weer om er samen op uit te gaan en elkaar te ontmoeten! 

Zondag 1 mei a.s. is het weer de eerste zondag van mei, traditiegetrouw gaan we dan vroeg uit de veren om te gaan dauwtrappen. Om 7:00 uur vertrekken we bij de Kiosk. Alle inwoners van Riethoven en omstreken kunnen aansluiten om een heerlijke wandeling te maken achter de harmonie en drumband aan. Onderweg leggen we aan voor een ontbijt welke u aangeboden wordt door het RHC. Na het ontbijt zetten we onze muzikale wandeling nog even voort en eindigen we weer bij de Kiosk. U bent van harte welkom om met ons mee te gaan! 

Om de moeilijke tijden achter ons te laten, wordt de donateursactie weer gehouden tussen 9 mei en 21 mei 2022. De muzikanten bellen bij u aan voor een kleine vrijwillige bijdrage om de vele onkosten, wat zo’n muziek-vereniging heeft, een beetje te dekken. 

De jeugd heeft de toekomst. De leerlingen van groep 5 en 6 van de Riethovense basisschool volgen momenteel de Blazersklas. Zij krijgen een instrument uitgereikt waar ze een 10-tal weken op mogen spelen. Ze krijgen op maandag les op school door leraren van muziekschool Art4U. 

Na die periode Blazersklas wordt er samen met het RHC een afsluitingsconcert gegeven om hun kunnen te laten horen. Dit afsluitingsconcert vindt plaats op zondag 22 mei 2022 vanaf 10:00 uur in De Sleutel te Riethoven. Paul van Lokven, de instructeur van onze (jeugd)slagwerkgroep zal deze morgen ook een slagwerkworkshop verzorgen voor de kinderen.