Eten wat de pot schaft: Zo ervaart Riethoven het

Eten wat de pot schaft: Zo ervaart Riethoven het

Door Joyce Sanders, Bestuur Meer Riethoven


Toen ik Jan de Vaan belde hoe de avond bij ons Dorpsinitiatief ‘Eten wat de pot schaft’ was verlopen vertelde hij heel enthousiast het volgende: 

“Dit keer was iedereen samen uitgenodigd, normaal gesproken eten we in een wisselende en kleine groep. Nu hadden de vrijwilligers met zijn allen voor ons gekookt. 

Het was een gezellige leuke avond met veel aandacht voor de aankleding. Iedereen was gezellig en uitgelaten! We hebben heerlijk samen gegeten. 

Toen we het toetje kregen wilde ik graag namens de hele groep, alle vrijwilligers van ‘Eten wat de pot schaft’ bedanken met een attentie. Normaal ben ik niet zo’n spreker, maar wel Fijn dat het aansloeg!

Mieke Verblackt, mijn oude buurvrouw en vrijwilliger bij ‘Eten wat de pot schaft’, stond namelijk een tijd geleden op een zaterdagavond aan de deur met de vraag of ik het leuk zou vinden aan dit initiatief deel te nemen. Ik was daar toen nog wat twijfelend over… ‘je mag er wel over nadenken Jan’ vertelde ze me, maar ik zei, ‘nee doe maar, ik kom wel’.

En als je ‘A’ zegt moet je ook ‘B’ zeggen. Dus ik ben er nu een aantal keren geweest. En ik kan zeggen dat ik er met veel plezier naar toe ga. Ik zit er écht op te kijken, dat ze me bellen of er plaats is 😃

Iedereen begint elkaar wat beter te leren kennen en steeds meer te praten. Alles wordt steeds gezelliger. Ook heb ik al eens iemand mogen introduceren, die ook alleen is en dat was ook leuk om te doen, iemand uitnodigen en hetzelfde laten ervaren.”

Wat een mooi gesprek met Jan en wat een fijne momenten worden hier allemaal gerealiseerd. Dorpsondersteuner Lieneke en ik zijn trots op de vrijwilligers die er samen met deze groep mensen op verschillende momenten per maand een gezellige ‘Eten wat de pot schaft’ avond van maken.