Feestelijke aftrap Coöperatie Meer Riethoven!

Feestelijke aftrap Coöperatie Meer Riethoven!

Zaterdag 30 november werd met een feestelijk programma de Coöperatie Meer Riethoven officieel gelanceerd. 

Maandenlang hebben vrijwilligers en het bestuur van de coöperatie zich ingezet om zoveel mogelijk inwoners van Riethoven te enthousiasmeren voor Meer Riethoven, een coöperatie bestemd voor alle inwoners van Riethoven. Meer Riethoven zet zich in voor het vergroten van de leefbaarheid van ons dorp en richt zich op 4 pijlers ons allen aangaan; Opgroeien, Wonen & Samenleven, Ouder Worden en Werken & Ondernemen.  

De feestelijke middag werd ingeluid door een optreden van Christel de Laat, ook wel bekend van omroep Brabant. Christel interviewde op geheel eigen, humoristische wijze Hans van Dungen, de voorzitter van Meer Riethoven, waarbij het belang van de coöperatie duidelijk naar voren kwam. Hans benadrukte dat de coöperatie vóór en van ons allen is, en dat de samenwerking tussen de reeds bestaande initiatieven cruciaal is. Wil van Gerwen, voorzitter van de Kernraad lichtte het verschil toe tussen de coöperatie en de Kernraad waarbij duidelijk werd dat de Kernraad meer op politiek vlak opereert als spil tussen de bewoners van Riethoven en de gemeente Bergeijk. 

Een speciale rol was weggelegd voor Corné Smulders van de Coöperatie Esbeek die op gepassioneerde wijze vertelde over de successen van hun coöperatie, waarbij hij vertelde dat het succes van de Coöperatie Esbeek alleen te danken is aan het feit dat het gehele dorp Esbeek aangesloten is en samenwerkt.  

Naast de officiële toespraken was er ook ruimte voor de jeugd van Riethoven waarbij groep 8 van de basisschool hun inzending presenteerde voor de ‘First Lego League’ en een van de jonge deelneemsters het project op innemende wijze toelichtte. Daarnaast viel de oude groep 8 in de prijzen met hun fantastische video met het ‘nieuwe’ Riethovense Volkslied waarbij enkelen een traantje wegpinkten.  

Het officiële deel werd afgesloten door onze Burgemeester Arinda Callewaert die het startshot gaf samen met Hans van Dungen én een van de jonge winnaars van de videowedstrijd. Christel de Laat overtuigde de jonge kinderen het volkslied in te zetten en iedereen zong het refrein ‘En hier ben ik thuis, het allermooiste dorp dat er bestaat’ mee. Christel eindigde met een emotioneel gedicht over Brabant en Riethoven in het bijzonder. 

Vanaf dat moment was er ruimte voor een aantal vrijwilligers om diverse initiatieven in Riethoven toe te lichten in de stalletjes die speciaal voor de gelegenheid waren in gericht. Zo had de Dagbesteding, de Dorpsmoestuin en het Project ‘Achter de Sleutel’ ruimte om hun projecten persoonlijk toe te lichten. Er waren tafels ingericht om ambassadeurs te werven en door het enthousiaste openingsdeel waren veel bezoekers overtuigd om zich aan te melden voor het ambassadeurschap. Inmiddels staat de teller op 165 ambassadeurs! Een fantastisch resultaat!  

Voor de jongste jeugd was goed gezorgd; Brenda Clignet had een aantal leuke knutsel workshops georganiseerd en Noortje Karsemakers gaf een leuke theatervoorstelling. De Bende van Riethoven was aanwezig en hielp met het uitdelen van de consumptiebonnen en lotjes voor de loterij. De toneelvereniging, De Verrassing, concurreerde op ludieke wijze met Christel de Laat met het uitbeelden van drie opvallende Riethovense dames. De techniekclub presenteerde zich in een van de zaaltjes. 

Meer Riethoven had een ideeënboom geplaatst waarbij bewoners hun wensen voor het dorp kenbaar konden maken. Speciaal voor het openingsevenement heeft Ruud Verschoor een geweldige ambassadeurteller gemaakt waar het aantal ambassadeurs met maiskorrels bijgehouden kunnen worden. Deze teller blijft in de Rietstek hangen! 

De Rietstek bruiste deze middag volop en was bij uitstek de plek om iedereen samen te brengen. Het was een geslaagd evenement waar het bestuur en alle vrijwilligers met veel plezier aan terugdenken. Dank aan alle vrijwilligers voor de organisatie, de inzet en de fantastische middag! 

Ook ambassadeur worden? 

Meld je aan via de website www.meerriethoven.nl