Fietsmaatjes Riethoven is van start

Fietsmaatjes Riethoven is van start

De voorzitter, Sander van Dooren en de Coördinator gasten, Marjo van Driel, maken een ritje op de Duofiets. 

Sander: Ja, in korte tijd is de hele organisatie van Fietsmaatjes Riethoven op poten gezet. Er is een tijdelijke leenfiets, er is een groep enthousiaste vrijwilligers en de eerste gasten hebben hun rit in of rond het dorp gemaakt. Zonder uitzondering komen ze allemaal terug met een brede lach op hun gezicht. 

In de proefperiode van oktober en november, proberen we het uitleensysteem uit, we trainen onze vrijwilligers in het gebruik van de fiets en vooral houden we in de gaten wat onze gasten er van vinden. In maart gaan we dan volle gas verder met twee nieuwe fietsen en hopelijk een grote groep vrijwilligers en gasten De subsidie voor de nieuwe fietsen is al aangevraagd. 

Marjo: Het is gewoon heel leuk om samen te fietsen, voor jong en oud. Wanneer alleen fietsen niet meer gaat kun je met een fietsmaatje op stap. Je mag je opgeven met iemand waarmee je graag fietst, of anders hebben wij een vrijwilliger die graag met je meegaat.  

De fiets is van alle gemakken voorzien. De elektrische ondersteuning maakt het fietsen gemakkelijk. Je kunt meetrappen of heerlijk niks doen. Bij het opstappen kan het zadel draaien, de voeten kunnen vast gemaakt worden en er is zelfs een spatscherm tussen de personen gemaakt ter bescherming tegen het corona virus. Juist in deze coronatijd is het fijn om naar buiten te kunnen. Frisse lucht en lekker ontspannen. Goed voor lichaam en geest! Probeer het gerust Maak eens een proefritje. Voor u als gast, helpen we u er graag bij. 

Lijkt het u wat, geef u op als gast op via de site www.fietsmaatje.nl

Fietsmaatjes Riethoven is een initiatief van de Coöperatie Meer Riethoven. Voor meer informatie zie de site www.meerriethoven.nl.