Goede ervaring: Fysiotherapie en beeldbellen

Goede ervaring: Fysiotherapie en beeldbellen

De kwetsbare fysiotherapie patiënt die al beperkingen ervaart tijdens het dagelijks bewegen wordt nu extra  negatief beïnvloed door de corona maatregelen. 

Daarom zijn de fysiotherapeuten van CoenenFysiotherapie gestart met een nieuwe behandelmethode via beeldbellen in een beveiligde omgeving. 
De  ervaringen van de eerste week zijn zeer positief. Alle patiënten zijn blij dat de behandelingen door kunnen gaan. De patiënten zien en horen hun eigen vertrouwde fysiotherapeut. Ze krijgen persoonlijke oefentherapie, adviezen en worden gestimuleerd tot bewegen. 

Ook Intake en onderzoek bij nieuwe patiënten gebeurt via beeldbellen. 
Voor de fysiotherapeuten is het een uitdaging om op deze nieuwe manier te werken. Naast de gebruikelijke oefentherapie voor spierkracht, lenigheid en conditie is er ook aandacht voor ademhaling- en ontspanningstherapie. Bij de revalidatie na een beroerte, nieuwe knie en heupprothese is het van groot belang dat de begeleiding gecontinueerd wordt. Deze doelgroepen worden momenteel 2 keer per week behandeld  middels beeldbellen.  

Ook in deze bizarre tijd is het  van het grootste belang dat onze veerkracht gestimuleerd wordt, dit doen we via motiverende gesprekken over daginvulling, pijn educatie en mijn positieve gezondheid. 

De  praktijk is momenteel te bereiken via het aanmeldformulier op de website of per email. 
Graag  niet bellen i.v.m. het storen van de behandelingen. 

Nadat u het aanmeldformulier heeft ingevuld en verzonden, zenden we u zo spoedig mogelijk via de mail een handleiding voor het beveiligde beeldbellen toe.. Daarna wordt er een concrete bel afspraak met u gemaakt en start de behandeling. 

De zorgverzekeraars vergoeden de behandelingen zoals gebruikelijk  via de aanvullende verzekering.  

Laten we voor elkaar zorgen, dan staan we  Samen Sterk. 
CoenenFysiotherapie 
De Berkenheg 33, 5561CA Riethoven 
www.coenenfysiotherapie.nl / info@coenenfysiotherapie.nl