Groen schoolplein

Groen schoolplein

Vele handen maken licht werk! 
Na een bewogen schooljaar vieren kinderen en leerkrachten van onze basisschool nu vakantie. Maar ondertussen gaan de plannen mbt de vergroening van het schoolplein gestaag verder. 

De inkomsten van alle acties van de kinderen, van de crowdfundactie en  van meerdere fondsen zijn bij elkaar opgeteld. Riethovense ondernemers zijn benaderd met de vraag om ook een steentje bij te dragen, en wij zijn heel blij dat velen daar gehoor aan hebben gegeven. 

Zo hebben Marco en Inge van  DIT ZIT  relaxfauteuils ( voorheen Jan Hebing) toegezegd, van elke stoel die in augustus en september verkocht gaat worden, 25 euro te doneren aan het schoolplein. En zo wordt het steeds meer een cadeau van heel Riethoven aan de 100 jarige school! 

Hoveniers Renders en van Lange krijgen een steeds beter zicht op de kosten­raming. En… zoals dat helaas zo vaak gaat met bouwplannen, valt deze toch hoger uit dan vooraf gedacht. Maar nog niet getreurd. De uitvoerders gaan samen met ons een plan maken welke werkzaamheden door vrijwilligers gedaan kunnen worden.  Hoe meer helpende handen we krijgen, hoe meer van onze wensen uitgevoerd kunnen worden! 

Daarom zijn wij nu al op zoek naar vrijwilligers
De werkzaamheden voor vrijwilligers starten zaterdag 16 oktober en het plein zal klaar zijn op vrijdag 29 oktober. Dan kan er na de herfstvakantie weer gespeeld worden. 

We zijn op zoek naar metselaars, timmermannen en upperlui. Ook zoeken we voor allerlei andere bijkomende werkzaamheden nog handjes. 

Je kunt dan denken aan tegels en klinkers verwijderen en schoonmaken, gronddoek op maat maken, vegen, harken, schors plaatsen, opruimen, bewateren en helpen met beplanten. 

Vele handen maken licht werk!!  

Ontschorsen van de speelboom. 
Wie al eerder tijd en zin heeft kan zelfs nu al aan de slag: er ligt een boom klaar die ontschorst moet worden, om vervolgens als speelboom in het plan te worden opgenomen. 

Dus als je zin en tijd hebt, meld je aan!! 
Geef aan op welke dag/dagen je beschikbaar bent en wat je wilt doen, dan gaan wij een planning maken. 

groenschoolplein@meerriethoven.nl