Groep 7en 8 in de LegoLeague

Groep 7en 8 in de LegoLeague

De hoogste groep van onze school doet jaarlijks mee aan de First Lego League (FLL). Van september tot en met januari is groep 7en8 ’n uur per week aan ’t uitvinden, bouwen, samenwerken en programmeren om in een wedstrijd te laten zien wat ze kunnen. 

Jammer genoeg hebben ze maar 2 robotjes en één coach. Om meer kinderen aan de beurt te laten komen hebben we extra coaches EN robotjes nodig. 

De FirstLegoLeague: oplossingen voor echte problemen en robotpuzzels 
De FirstLegoLeague is een lessenpakket dat leerlingen wereldwijd uitdaagt om een oplossing te vinden voor een probleem in hun eigen omgeving. In het project leren kinderen kijken naar knelpunten in hun buurt, ze proberen oplossingen te zoeken en betrouwbare informatie te vinden. De robotwedstrijd is het meest spannende onderdeel van de LegoLeaguewedstrijd. Daarvoor moeten robotjes opdrachten doen. Voor die opdrachten hebben de kinderen in de maanden ervoor programma’s geschreven voor hun robotje.   

LegoLeague-Coach worden 
Dit jaar hebben we maar één coach dus zijn we op zoek naar een assistent-coach. In de afgelopen jaren hebben al veel kinderen met de robotjes van school gewerkt. We hopen dat ze dit bericht lezen en zich aanmelden als coach. Ook als je géén ervaring hebt met de robotjes van Lego zijn we blij met iemand die een groepje van 3 leerlingen wil begeleiden in hun zoektocht naar ’t besturen van een robotje. Aanmelden kan d.m.v een mailtje aan juf Elke (schoollegoleague@gmail.com). 

Sparen voor robotjes om te programmeren. 
Het LegoLeagueproject loopt van augustus tot januari. Dan wordt ons team in de LegoLeague-wedstrijd beoordeeld op hoe ze kunnen samenwerken, op het presenteren van zichzelf als groep, hun uitvinding, en hun leertraject met het programmeren. Voor die robot-wedstrijd heeft onze school twee robotjes. De oudervereniging van onze school doet mee met de Rabo Clubsupport om ons een extra robotje te kunnen geven. Vorig jaar hebben we bijna eenderde van het bedrag voor één robotje cadeau gekregen. Dit jaar doet onze Oudervereniging wéér voor ons mee, nog steeds voor dat extra robotje. 

Bent u klant bij de Rabobank? Stem voor ons! 
Iedereen die bankiert bij de Rabobank mag van 5 t/m 25 oktober stemmen op een goed doel. Hoe meer stemmen, hoe meer geld het goede doel van de Rabo Clubsupport krijgt. Het LegoLeagueteam van basisschool St Willibrordus hoopt ook dit jaar weer op genoeg stemmen op onze Oudervereniging, zodat we dat extra robotje kunnen kopen. Dan kunnen méér kinderen leren programmeren. Dat is niet alleen leuk voor onze leerlingen, maar ook nuttig, want kinderen die mee hebben gedaan met de LegoLeague kiezen vaker voor een technische studie of beroep. En daar plukt onze hele samenleving de vruchten van.