Help de Heemkundegroep

Help de Heemkundegroep

Na afronding van ons project voor de realisatie van het oorlogsmonument zijn wij weer verder gegaan met het project ‘Riethoven zoals het was’.   Met dit project willen wij een beeld schetsen  van Riethoven zoals het was in de periode van globaal 1900 tot 1950. 

Dit project moet resulteren in een drietal boeken waarin wij telkens een deel van Riethoven beschrijven. Het eerste deel gaat over het centrum van Riethoven, globaal het gebied tussen de kapelletjes van Dorpsstraat en Broekhoven (vroeger bekend als de wijk Kerkhof).  Daarna volgen nog Broekhoven-Hobbel-Walik  en het gebied Boshoven-Voort- Eind-Heiereind.   

Voor het eerste deel hebben wij al veel materiaal verzameld. We moeten nog een aantal afrondende gesprekken voeren met (oud)bewoners en het materiaal in de juiste vorm gieten. Helaas heeft de Corona crisis ook voor ons roet in het eten gegooid. Ook wij kunnen niet vergaderen, tevens is het niet mogelijk onze informanten te bezoeken omdat dit vaak kwetsbare ouderen betreft. 

Hoewel ons echte werk nu even stil ligt, blijven we heel erg geïnteresseerd in verhalen en foto’s van vroeger. We weten niet hoe het u  vergaat, waarschijnlijk bent u  bij gebrek aan activiteiten buitenshuis  ook druk bezig met schoonmaken en opruimen. Mocht u  daarbij nog foto’s tegenkomen van vroeger (zeg maar uit  de periode vóór 1960) die u met ons wilt delen dan graag een seintje. Wij maken dan direct een kopie en tekenen het bijbehorende verhaal op.  Het materiaal kan dan nog verwerkt worden in een van de drie boeken. 

Als u foto’s (of informatie)  voor ons hebt, neem dan contact op met: Sjaan Smits (info@ac-smits.nl),
Theo Kuijpers (theo.kuijpers@chello.nl) of
Christ van Eijck (christ.van.eijck@hetnet.nl) 

Christ van Eijck