Herenboeren

Herenboeren

Samen duurzaam voedsel produceren 

Elke week verse groenten van het seizoen, lekker fruit, eitjes en (voor wie wil) heerlijk vlees. En dat ‘gewoon’ van je éigen boerderij, verzorgd door je éigen boer. Herenboeren weten dat het kan, en hoe het voelt. 

Zo werkt een Herenboerderij 
Een groep van 150 – 200 mensen zijn de eigenaar van een boerderij en tegelijkertijd ook de klanten van de boerderij. Een professionele boer(in) werkt op de boerderij tegen een vast salaris. Samen genieten ze van de oogst, samen delen ze de bedrijfsrisico’s. Mensen die dit ook willen, zetten zelf een herenboerderij op. We hebben eerder al kenbaar gemaakt dat hiervoor ook een initiatief in de Kempen is. 

Duurzaam en Samen 
Herenboeren eten met de seizoenen mee, uit de buurt en hun boer werkt zo duurzaam mogelijk, en dat zie je terug op het land. De bodemkwaliteit gaat erop vooruit, de natuur kan zich ontwikkelen en het landschap herstelt zich. 

Daarnaast is een Herenboerderij ook een plaats waar mensen samenkomen, ze elkaar en hun boer spreken en waar nieuwe vriendschappen en mooie initiatieven ontstaan. Helpen mag, maar hoeft niet. 

Herenboeren in de Kempen? 
In april en mei stonden de eerste informatiebijeenkomsten op de planning die helaas niet door konden gaan. Nu het weer langzaamaan mogelijk wordt om in iets grotere gezelschappen bij elkaar te komen, gaan we in de eerste week van juli een kleinschalige bijeenkomst organiseren in de Muzenval in Eersel. De precieze datum is nog niet bekend maar wanneer je je aanmeldt via email dan krijgt u bericht zodra de datum vaststaat. 
Daarnaast organiseren we in juli een kleinschalige rondleiding op de al in bedrijf zijnde Herenboerderij in Boxtel. 

Wil jij je aanmelden voor de bijeenkomst en/of de rondleiding, stuur dan een bericht naar: herenboerendekempen@gmail.com.  

We zijn ook te volgen op www.facebook.com/herenboerendekempen en meer informatie kun je vinden op www.herenboeren.nl 

Initiatiefnemers vanuit Riethoven zijn Ellen Kuyken, Pascale Bekker, Ton Peek en Ruud Das. Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact met ons op! 

Met vriendelijke groeten, 
Ruud Das, e-mail: info@ruuddas.nl, tel: 06-54932567