Het Riethovens Harmonie Corps zit niet stil

Het Riethovens Harmonie Corps zit niet stil

Na enkele maanden afwezigheid in deze mooie dorpsmagazine eindelijk weer een berichtje van ons: het RIETHOVENS HARMONIE CORPS. 

Na een laatst verschenen artikel in de Houwmouw-editie van juni, dat handelde over ons afsluitingsconcert op het pleintje bij de Rietstek, hebben wij alles behalve stilgezeten en zijn wij ons al stevig aan het voorbereiden op komende concerten, concoursen en niet te vergeten: ons 75-jarig jubileum in 2020!! In volgende uitgaven zullen wij met regelmaat weer een artikel plaatsen om u en jullie op de hoogte te houden van onze activiteiten, plannen en agenda. 

Als deze editie van de Houwmouw uitkomt dan hebben we nét daarvoor, en wel op zondag 24 november, Sint Nicolaas en zijn gevolg ingehaald. En al zullen de allerjongsten onder ons het hiermee vast niet eens zijn, maar zéker niet minder belangrijk: op de zaterdag ervoor, 23 november, hebben dan onze slagwerkers een uitwisselingsconcert verzorgd in Heeswijk Dinther, mede in het kader van de voorbereiding op het concours waaraan zij gaan deelnemen op zondag 8 december in Etten-Leur. Er wordt al een paar maanden gewerkt aan een waanzinnig mooi programma waarbij onze Slagwerkgroep RHC zal trachten de concurrentie van het toneel te vegen. Om de allerlaatste puntjes hiervoor op de ‘i’ te kunnen zetten zullen zij op de dag ervóór, op zaterdag 7 december dus, een try-out concert verzorgen in de Rietstek. Aanvang 19.00 uur en de toegang is natuurlijk gratis. U/Jullie zijn die avond van harte welkom!!! 

Na concerten in het kader van de jaarlijkse Kioskbrunch in september en in het kader van een uitwisseling met Harmonie Theodatus in Luyksgestel in oktober, is ons eerstvolgende concert het Kerstconcert samen met de diverse zangverenigingen van Riethoven, gepland op zondagmiddag 15 december. Aanvang is net zoals in andere jaren 16.00 uur. Het concert zal ongeveer een uur duren en na afloop worden er weer verwarmende dranken aangeboden op het pleintje voor de ingang van de kerk. Iedereen is van harte uitgenodigd!!! 

Tenslotte willen wij graag de aandacht vestigen op het fantastische initiatief, genaamd: ‘Sjorssportief’. Voor het Riethovens Harmonie Corps betekent dit dat wij iedere scholier die overweegt om een instrument te gaan bespelen en wellicht in de toekomst in ons orkest of een onderdeel daarvan zou willen plaatsnemen, willen uitnodigen om een proefles te komen nemen op één van onze blaasinstrumenten: Klarinet, Trompet, Trombone, Dwarsfluit, Hoorn, enz. En met zó’n enthousiaste en groeiende groep slagwerkers als de onze, kan er natuurlijk ook gekozen worden voor een proefles op één van onze slagwerkinstrumenten. Het initiatief richt zich vooral op jongeren van de basisschool die enige tijd geleden het prachtige Sjors Sportief/Creatief boekje in de klassen uitgereikt hebben gekregen. Aanmelden kan op de website
www.sjorssportief.nl. 

En als u of jij zich niet meer bij deze jongerengroep wilt of kunt rekenen: schroom niet om eens informatie in te winnen via onze site of één van de (bestuurs)leden. Wij kunnen nog altijd muzikanten van verschillende aard gebruiken! Meer informatie is te vinden op onze website: www.riethovensharmoniecorps.nl. 

Coert Engels , Voorzitter RHC